UŽAS KRAJ ŽUPANJE

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE NA AUTOCESTI Putnici su se našli u istom autu kako bi podijelili troškove prijevoza, preživio je samo Dragan Vučićević

 
Ilustracija i Škoda u kojoj su poginula četiri putnika
 Marko Todorov / Hanza Media

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u noći sa srijede na četvrtak pola sata iza ponoći dogodila na autocesti A3 nedaleko od odmorišta Bošnjaci život su izgubile četiri osobe iz Srbije, među kojima i 14-godišnji dječak, dok je jedna osoba pretrpjela lakše tjelesne ozljede.

Svi su bili u istome automobilu, Škodi Octaviji karavan slovenskih registarskih oznaka. Kako smo neslužbeno doznali smrtno su stradali vozač automobila Vladica Rašić (42) i njegov 14-godišnji sin N. R. te Aleksandra (43) i Žikica (47) Janković, svi s područja Kruševca, dok je Dragan Vučićević (28) iz Beograda preživio ovu strašnu nesreću. On je jedini bio i vezan sigurnosnim pojasom, što mu je spasilo život, dok ostalih četvero ljudi nisu koristili pojas u vožnji te su uslijed žestokog udara koji je uslijedio nakon izlijetanja automobila s ceste ispali iz vozila.

Troje ih je na mjestu preminulo, dok je četvrta smrtno stradala osoba preminula u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima unatoč pokušajima medicinskog osoblja da je reanimiraju. Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su da se nesreća dogodila na autocesti u smjeru Zagreba.

„U jednom trenutku vozač osobnog vozila je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s ceste te udario u zaštitnu ogradu uz auto-cestu. Od siline udara i zadobivenih ozljeda smrtno su stradale četiri osobe (42-godišnji vozač, te putnici iza u vozilu, 14-godišnjak, 43-godišnjakinja i 47-godišnjak), dok je suvozač 28-godišnjak, koji je jedini koristio sigurnosni pojas, lakše ozlijeđen. Ovim putem ponovno želimo naglasiti da je ne korištenje sigurnosnog pojasa jedan od četiri ubojice u prometu na cestama i apeliramo svim vozačima i putnicima da koriste sigurnosni pojas za vrijeme prevoženja u vozilima,“ priopćili su iz policije. Glasnogovornica vinkovačke bolnice Sonja Marinković potvrdila nam je da su jednog unesrećenog u bolnici pokušali reanimirati, ali bezuspješno.

Video snimio: Vlado Kos / Cropix

- Ozlijeđeni 28-godišnji pacijent je smješten na Traumatologiji, ima lakše tjelesne ozljede u vidu ogrebotina, ali je u stanju pretrpljenog šoka. Uskoro će biti otpušten kući – kazala je Marinković.

Automobil u kojem su se vozile tragično preminule osobe i preživjeli mladić potpuno je uništen, a kilometar sat zaustavljen je na 140 km/h, iz čega se može pretpostaviti da je brzina automobila u trenutku nesreće bila i veća. Nesreća se dogodila nekih 500 metara prije odmorišta Bošnjaci u smjeru Zagreba. Kako smo doznali, vozač je, vjerojatno zbog umora, izgubio kontrolu nad vozilom što ga je zanijelo u lijevu stranu, ali nije udario u središnju ogradu koja odvaja dva traka autoceste, nego je smotao volan udesno, pokušavajući ispraviti automobil, pri čemu je i kočio.

No, više nije mogao držati vozilo pod kontrolom te je zakačio početak zaštitne ograde na desnoj strani autoceste, gdje ga je bacilo u zrak, pa je preletio na zelenu površinu, pri čemu se nekoliko puta prevrnuo, probio zaštitnu ogradu za divljač i završio u dubokom kanalu.

Kako smo neslužbeno doznali Aleksandra i Žikica Janković te Dragan Vučićević nisu rodbinski ili prijateljski povezani s vozačem automobila, nego su se s njim na istome putu našli preko aplikacije za dijeljenje troškova prijevoza.

FOTOGALERIJA: Automobil u kojem se četvero srpskih državljana odvezlo u smrt

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:19