DESET KAZNI

Novi detalji tragedije: Vozač motora iz Kaštela prošao je kroz crveno, ima dosje pun prijava, znao je voziti pijan...

Deset puta je kažnjavan zbog prometa - sedam puta zbog prekoračenja brzine i tri puta zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Policijski očevid

 /Cropix

Prometnu nesreću na cesti D8 u Kaštel Sućurcu izazvao je 29-godišnji vozač motocikla Honda CBR 600 koprivničkih registracijskih oznaka M. R. iz Klisa, piše Slobodna Dalmacija.

Do sada je deset puta kažnjavan zbog nepoštivanja prometnih propisa i to sedam puta zbog prekoračenja brzine i tri puta zbog vožnje pod utjecajem alkohola. On se u subotu oko 17,45 sati Hondom jačine gotovo 120 konjskih snaga kretao od zapada prema istoku (dakle od Trogira prema Splitu) Ulicom Ivana Pavla Drugog i kada je došao na križanje prošao je kroz crveno svjetlo između dva zaustavljena vozila na semaforu.

U tom trenutku krećući se istočnom kolničkom trakom Ulice Suvača u smjeru jug - sjever 32-godišnja žena u svom Audiju A4 (s trogodišnjim sinom u automobilskoj sjedalici) dolazi do raskrižja gdje joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo. U tom trenutku svom snagom vozač Honde udara u lijevi dio Audija i prelijeće preko njega, da bi se i motocikl i Audi zapalili nakon toga. Audi je najprije odletio na desnu stranu te se prevrnuo na krov. Nesretnoj 32-godišnjakinji u vozilu i vozaču Honde nije bilo spasa, ali je spašeno trogodišnje dijete.

Općinsko državno odvjetništvo koje je vodilo očevid još nije izdalo priopćenje pa se ne zna kojom brzinom je vozio Hondu višestruki prometni recidivist. No i prema informacijama iz policije, stanje pokojničinog trogodišnjeg sina je teže nego što se u prvi tren mislilo.

Poginule su prepoznali rodbina i prijatelji, očevid koji je trajao sinoć od 19,15 do 20,45 je vodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu Marija Lončar Ćelić, a na teren je izišao i prometni vještak Neven Kralj te policija, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 19:05