BRUTALNO NASILJE

Novi detalji užasa u Zagrebu: ‘Ušli su vidno pijani, zaštitar ih je upozorio, onda su ga napali...‘

Arian B. (22) i Martin P. (23) osumnjičeni su da su nasmrt premlatili zaštitara u Zagrebu
 Cropix

Nakon što su Arian B. (22) i Martin P. (23) dvije noći zaredom proveli u policijskom pritvoru za potrebe kriminalističkog istraživanja radi utvrđivanja svih okolnosti brutalnog premlaćivanja zaštitara Hrvoja Zanatića (40) u subotu u zoru, dvojac je u ponedjeljak doveden na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

image

Privođenje Martina P.

Cropix

Na teret im se stavlja članak 120. kaznenog zakona točnije nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, a na policiji u koju su se sami došli prijaviti nepunih 12 sati od nemilog događaja, branili su se šutnjom.

Odlučili su šutjeti i pred županijskim tužiteljem itekako svjesni da o njihovom svirepom potezu "govori" videonadzor unutar kluba u Lastovskoj ulici na Savici koji su izuzeli kriminalisti.

A s obzirom da su kobne zore u automat klubu bili u društvu Tomislava K. (34) s kojim su pobjegli u nepoznato, isti se u nedjelju, pak, ujutro, došetao u policijsku postaju znajući da i za njim policija traga jer je bio glavni svjedok događanja, i koji očito nije želio ili nije bio u stanju zbog alkoholiziranosti reagirati pravovaljano te spriječiti iživljavanje.

Međutim, on je od početka tretiran kao svjedok u postupku pa je nakon što je dao iskaz, pušten na slobodu. No finalnu riječ će na kraju ipak dati tužiteljstvo nakon što se provede istraga, a prvi njihov potez je zahtjev sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu da im odredi jednomjesečni istražni zatvor.

image

Privođenje Ariana B.

Cropix

A sve je krenulo, kako se navodi u kaznenoj prijavi, kada su Arian B. i Martin P. s prijateljem Tomislavom K. oko 4 sata ujutro u subotu ušetali u automat klub. Bili su vidno pijani. Arian je prvo navodno htio unijeti u prostoriju ruleta nekakvu reklamu koja se nalazila u prednjem dijelu kasina.

Naoružani zaštitar ga je upozorio da ne može nakon čega je trojka počela kockati. Točnije Arian i Martin su gledali Tomislava kako igra rulet, a kako je Arianu valjda to bilo dosadno, uputio se prema blagajni i privatnim prostorijama kluba samo za zaposlene. Zaštitar ga je krenuo spriječiti pa se prepirka pretvorila u naguravanje i Arian je pao na tlo, a čim se digao, krenuo je njegov napad na zaštitara.

Pridružuje mu se ničim izazvan Martin pa obojica zaštitara rukama i nogama nemilosrdno mlate. Leđima ga nabijaju o automate paralelno ga i dalje udarajući. Trajalo je to nekoliko minuta i sve je hladno promatrao Tomislav K.

Navodno je djelatnica kluba predložila da se pozove interventni tim zaštitarske službe, ali joj je, opet navodno, zaštitar rekao da će to riješiti sam.

Napadači su pobjegli, a zaštitar se uspravio te počeo s poda dizati prevrnute stolice, a kako mu je očito bilo jako zlo od silnih udaraca u glavu, izašao je pred vrata kluba gdje je na pločniku povratio i srušio se.

U KBC-u Rebro, gdje je promptno prevezen vozilom Hitne pomoći s teškim ozljedama glave, nažalost, više mu nije bilo spasa.

image

Privođenje Ariana B.

Cropix

Inače, nekolicina prijatelja privedenog dvojca pojavila se u dvorišnom krugu sudskog kompleksa gdje su s nevjericom promatrali prijatelje dok ih policajci izvode iz kombija na ispitivanje u tužiteljstvo.

Dok je Arian B. izlazio u pratnji policajaca, bio je veseo, a njegovi prijatelji su mu povikali: "Ari, di si?".

Na to im je Arian B. poklonio novi val osmijeha te je slavodobitno uzdigao u zrak ruke vezane lisicama pozdravivši radosno ekipu. No, tu ekipu koja mu je došla dati podršku na kraju su iz štićenog sudskog kruga istjerali pravosudni policajci.

image

Privođenje Ariana B.

Cropix

Inače, dvojica osumnjičeni i njihov prijatelj su poznati u navijačkim krugovima kao izrazito nasilni, a najmlađi od njih u cijeloj priči, osim po šarolikom spektru prijava i procesa diljem zemlje, poznat je i po tome što obnaša funkciju tajnika u jednoj udruzi povezanoj s Dinamovim navijačima.

image

Privođenje Martina P.

Cropix

Dvojica mladića koji su na smrt pretukli zaštitara u istražnom zatvoru

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Arianu B. (22) i Martinu P. (23) koji se sumnjiče da su u noći na subotu zaštitaru automat kluba u Trnju Hrvoju Zanatiću (40) nanijeli ‘‘tešku tjelesnu ozljedu s posljedicom smrti‘‘.

Sudac istrage odredio je dvojcu pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, doznaje Hina na sudu. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:35