OGLASIO SE DORH

Novi detalji vatrenog obračuna u Zagrebu: Muškarac i žena napadnuti dok su čekali policiju

DORH je jučer objavio nove detalje napada koji se dogodio na Donjim Sveticama
 Damjan Tadic/Cropix

Žestoki udarac, ženski vrisak, zatim pucnji iz različitog vatrenog oružja te poziv u pomoć uznemirili su stanovnike zagrebačkih Donjih Svetica, točnije Lovinčićeve ulice, gdje je u petak oko 4 sata ujutro došlo do sukoba.

Kako je ranije izvijestio Jutarnji list, sukobila su se dva otprije sukobljena romska klana.

U BMW u kojem su bili 31-godišnji muškarac i žena, zaletio se BMW talijanskih registracija u kojem su bili muškarac i žena koji su se verbalno obračunali s parom u prvom automobilu i napustili mjesto događaja.

Strana jurilica ih je očito pratila, a nakon sudara iz nje je izašao, neslužbeno je doznao Jutarnji list, F. Č., stari policijski znanac koji je na tjeralici jedne susjedne zemlje.

Potom se ulicom vrlo brzo provezao drugi automobil s četvoricom muškaraca kroz čija su prozorska stakla izvirivali kalašnjikov i još jedno oružje te su zapucali na muškarca i ženu.

Tijekom vikenda, policija je uhitila 31-godišnjaka kojeg se sumnjiči za pokušaj ubojstva.

DORH je jučer objavio nove detalje napada. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika, odnosno protiv jednog hrvatskog državljanina (1990.) i dvojice muškaraca nepoznatog državljanstva (1988. i 1978.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinili kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvo u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (18. 1. 2021.)

Muškarac zvao policiju nakon zabijanja BMW-a

Postoji osnovana sumnja da se 15. siječnja 2021. u ranim jutarnjim satima u Zagrebu (Lovinčićeva i Ivekovićeva ulica), drugookrivljenik svojim vozilom marke BMW talijanskih registarskih oznaka, ne smanjujući brzinu, namjerno prednjim dijelom svog vozila zabio u lijevu, vozačevu stranu parkiranog automobila marke BMW X5 u kojem su sjedili oštećenici (muška i ženska osoba). Osnovano se sumnja da su potom drugookrivljenik i jedan oštećenik izašli iz svojih automobila te se verbalno i fizički sukobili, a drugookrivljenik se potom trčeći udaljio Ivekovićevom ulicom u smjeru sjevera. Oštećenik je sa svog mobitela nazvao hitnu službu radi prijave događaja sjedeći u svom vozilu s drugom oštećenom osobom.

Dok su oštećenici čekali dolazak policije, oko 4,07 sati, u automobilu nepoznate marke i modela su se iz Ivekovićeve ulice u Lovinčićevu ulicu dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac te su se, u nakani da zajednički usmrte oštećenike, sporom vožnjom kretali prema njima. Dovezavši se u ravninu mjesta gdje su stajali oštećenici, prvookrivljenik je sa stražnjeg sjedišta, osnovano se sumnja, kroz prozor sa spuštenim staklima, u namjeri da usmrti oštećenike, pucao iz automatske puške prema oštećenicima, a trećeokrivljenik je, u namjeri da usmrti oštećenike, s mjesta suvozača iz pištolja pucao prema oštećenicima.

Trojica osumnjičenika ispalila više hitaca

Oboje oštećenika su počeli trčati pri čemu je jedan od hitaca pogodio oštećenika u lijevo stopalo, no on je uspio otrčati i sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona, a oštećenica je utrčala u parkirani automobil marke BMW X5 na mjesto vozača i zatvorila vrata kako bi se sakrila. Nepoznati je muškarac, u daljnjoj nakani da ju usmrte, vozilom u kojem su bili okrivljenici, iz Lovinčićeve ulice skrenuo na parkiralište i dovezao se pored automobila BMW X5, nakon čega su trojica okrivljenika, osnovano se sumnja, u namjeri da ju usmrte, ispalili više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila, od kojih je više hitaca pogodilo oštećenicu u desnu ruku i desnu nogu. Svi osumnjičenici su se vozilom s mjesta događaja, a oštećenici su prevezeni u bolnicu te je utvrđeno da je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prostrijelne rane i frakture kosti lijevog stopala), a oštećenica teške tjelesne ozljede (prostrijelne rane i frakture desne nadlaktice, brojne laceracije prostrijelne rane, više prostrijelnih rana desne natkoljenice i koljena te potkoljenice i desnog stopala).

Prvookrivljenik je ispitan u državnom odvjetništvu te je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv prvoookrivljenika odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 23:37