DOVRŠILI ISTRAGU

Novi detalji zločina kod Kutine: Žena ga sprječavala da se ozlijedi, on ju nasmrt izbo pred djetetom

Policija je utvrdila da je muškarac na svoju partnericu fizički nasrnuo nakon što ga je ona pokušala samoozlijeđivanju
Ubojstvo kod Kutine
 Jutarnji list

Dok se u sisačkoj bolnici stari policijski znanac S. B. (58) oporavlja od teških ozljeda opasnih po život koje si je nanio u četvrtak u pola bijela dana u obiteljskoj kući u Donjoj Gračenici, zaradio je dvije kaznene prijave jer je pred očima djeteta ugasio život svoje partnerice V. H. (48), s kojom ima troje djece.

Na poprištu užasa kriminalisti su satima obavljali očevid, prikupljali dokaze i razgovarali sa svjedocima te su u konačnici dovršili istraživanje.

Utvrđeno je da je 58-godišnjak oko 12.15 sati, nakon što ga je izvanbračna supruga sprječavala u samoozlijeđivanju, odlučio fizički nasrnuti na nju te joj je nožem zadao ubodne rane u predjelu prsa.

Dok je tako krvava pokušavala pobjeći od nasilnog muža, srušila se te joj je prvi u pomoć pritekao susjed koji je alarmirao Hitnu i policiju.

Nažalost, nesretnoj 48-godišnjakinji nije bilo spasa jer je nedugo nakon toga u sisačkoj bolnici podlegla ozljedama.

- Osumnjičeni 58-godišnjak si je, pak, prilikom samoozljeđivanja oštrim predmetom nanio teške i po život opasne ubodne ozljede te je i njemu liječnička pomoć pružena u sisačkoj bolnici. Tom prilikom osumnjičeni je i grubo povrijedio prava svog maloljetnog djeteta - kažu iz sisačke policije koja će protiv 58-godišnjeg S. H., nakon što bude otpušten s bolničkog liječenja, podnijeti kaznenu prijavu za ubojstvo te povredu djetetovih prava.

Podsjetimo, mještani su za Jutarnji list odmah nakon tragedije ispričali da se sa počiniteljem nisu družili jer je bio loš čovjek.

Otkrili su i da je iz njihove kuće često dopirala galama, ali da im se V. H. nikada nije javno žalila na supruga. Trpjela je u sebi, napomenuli su nam još, pogotovo nakon spoznaje i njegovih "grijeha iz prošlosti koje je počinio nad snahom i za koje tek treba odslužiti zatvorsku kaznu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 00:56