ŠTO SE TO DOGAĐA?

Novi horor slučaj u Splitu: 53-godišnjak pratio vozačicu i pred njenom maloljetnom kćeri mahao nožem

Nakon što su mu oduzeli nož, 53-godišnjak je odveden u bolnicu na pregled. Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje
 Goran Mehkek/Cropix

Nakon horor vožnje i napada Marka J. u BMW-u na trojac u ”Renault Cliu” na Sirobuji, ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića kojeg je kuhinjskim nožem ubio 31-godišnji Ante Rušić te sinoćnjeg uboda nožem 34-godišnjaka na Pazdigradu, nastavlja se crni niz događaja sa splitskih ulica. I ovog puta u igri praćenje vozilom i noževi, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, skoro 24 sata trebalo je splitskoj policiji kako bi provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 53-godišnjak u utorak 27. veljače oko 14.30 počinio kazneno djelo prijetnje za što mu po zakonu prijeti i do tri godine zatvora.

Toliko je trebalo vremena 40-godišnjoj Splićanki da pobijedi strah i podigne kaznenu prijavu u Drugoj policijskoj postaji, kojoj je na čelu novi načelnik Milana Draženović, za ono što tvrdi da se dogodilo njoj i njenoj 15-godišnjoj kćeri.

Policijski službenici su, dakle, jučer oko 14.30 zaprimili dojavu da je muškarac tijekom vožnje vozačici u drugom automobilu pokazivao nož. Nedugo nakon potrage pronašli su vozilo, a u popodnevnim satima i vozača nakon što su ga identificirali. Kada su ga našli, muškarac je sa sobom imao nož u futroli.

Nakon što su mu oduzeli nož, 53-godišnjak je odveden u bolnicu na pregled. Nakon otpuštanja iz bolnice nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđena je sumnja da se spomenuti muškarac oko 14.15 upravljajući vozilom zaustavio na semaforu jer je bilo crveno te je pokazao srednji prst, a potom i nož vozačici u automobilu iza njega. Nakon što ga je žena zaobišla, sumnja se da ju je 53-godišnjak pratio i potom se približio njenom vozilu. Tada je kroz otvoreni prozor počeo glasno vikati i pokazivati joj nož.

Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku. Novi načelnik očito nije htio riskirati ponavljanje scenarija horora subotnje večeri na Sirobuji 10. veljače i puštanja vozača na slobodu zbog čega je platio glavom zapovjednik 2. PP Ante Balov dok su protiv zamjenika krima i voditelja zapovjedne skupine kao visokorangiranih službenika 2. PP pokrenuti disciplinski postupci.

Već jučer popodne Slobodna Dalmacija je stupil u kontakt s vozačicom koja je prepričala čitav događaj. Oko 18 sati su iz policije odgovorili da Splićanka nije došla u postaju niti je otkrila svoj identitet što je ključno s prijetnjama jer se progone po prijedlogu.

No, Policijska uprava splitsko-dalmatinska je obećala da će provesti postupak utvrđivanja činjenica i okolnosti unatoč nužnosti prijave oštećene osobe.

Vozačica (40) je prepričala događaj. Kazala je kako se sve dogodilo nešto poslije 14 sati dok je bila s kćeri u vozilu, a vozač Golfa bijele boje, vjerojatno Golfa 1 s još dvoje osoba u vozilu.

- Vozač Golfa je ‘zaspao‘ na zelenom svijetlu u Osječkoj ulici kod "Koteksa". Zatrubila sam mu, na što mi je pokazao nož. Zvala sam policiju i prestigla ga.

Umjesto prema ‘Baoliju‘ skrenula sam u Kranjčevićevu ulicu i stala na raskrižju s Dubrovačkom. Ja sam htjela ići lijevo prema ‘Karoci‘ i ‘Carveru‘. On me sustigao i stao paralelno sa mnom u traku koja vodi ravno ili desno prema ‘Slasticama kod Mate‘. Tada je spustio prozor, počeo vikati i izvadio nož iz pojasa – opisuje nam događaje prestravljena i uplašena vozačica.

Najgore od svega je što je njegov prozor bio odmah do prozora 15-godišnje kćeri koja je sjedila na suvozačevom sjedalu.

- Bio je s desne strane, djetetu mi bliže. Kćer je samo govorila ‘Mama vozi, mama vozi!‘. Nisam čula što je govorio jer sam pričala s policijom. U desnoj ruci je imao malo veći lovački nož s futrolom. Sve je trajalo desetak sekundi nakon čega se upalilo zeleno svijetlo pa nije imao vremena izaći – prepričala nam je.

S 53-godišnjakom su u vozilu bile dvije osobe: muškarac na suvozačevom sjedalu i ženska osoba plave, ravne kose koja je sjedila iza te su ih slikali. Vozača Golfa opisuje kao blijedog, bez zubiju, jače tjelesne građe, sijede brade i s kapom na glavi, vjerojatno pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava.

- Znamo ga, čuli smo da je od prije poznat policiji i da je išao prema Kranjčevićevoj jer da tu živi. Nakon pola sata su ga našli. S obzirom na sve što se događa, gledala sam samo kako pobjeći. Kćer mi je strah ići u školu, a mene je li mi zapamtio tablice ili poslovno vozilo. Zbog straha sam ga odmah odbila kazneno prijaviti – kazala je još vidno uznemirena Splićana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 02:18