EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

NOVI OBRAT U RAZBOJSTVU KOJE SE DOGODILO U ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK Katušić nije sudjelovao u pljački, nego njegov sin i još jedna osoba?

 
 Tonči Plazibat/Cropix / Screenshot

Nakon što su kao osumnjičenici za oružanu pljačku u Zračnoj luci Dubrovnik uhićeni otac i sin Antun (46) i Antonio (22) Katušić, kojima je sudac istrage u petak odredio istražni zatvor, u javnost sve više “cure” podaci iz kriminalističke istrage.

Kako smo doznali iz izvora bliskih istrazi, Antun Katušić navodno uopće nije bio na motociklu kojim su se razbojnici dovezli u Zračnu luku Dubrovik, na tom je motociklu bio njegov sin i još jedna, zasad nepoznata osoba. Otac ih je navodno čekao negdje nakon pljačke.

Motocikl iz pljačke pronađen je 5 kilometara od Gabrila, u šikari ispod lokalnog puta koji vodi k mjesnom kupalištu. Policija još proučava tragove na motociklu i pokušava utvrditi imaju li oni veze s osumnjičenicima.

Unatoč bogatoj kriminalnoj prošlosti, činjenica je da Antun Katušić nikada nije koristio oružje, a njegovom sinu dosje je do sada bio potpuno čist.

Osim toga, čudi kako u kaznenoj prijavi nema ni riječi o navodnoj bivšoj ljubavnici Antuna Katušića koja je nekad radila u aerodromskom duty free shopu iz kojeg je nedavno prešla na bolje plaćeno radno mjesto u upravnoj zgradi Zračne luke, ispred koje se i dogodilo razbojništvo. Je li neimenovana bilo kome, pa i razbojnicima, mogla dati informacije korisne za pljačku 692 tisuće kuna, odnosno nešto više od 90 tisuća eura?! Kao i podatak kada se i na koji način, bez oružja, vikend utržak duty free shopa prenosi iz jednu u drugu zgradu kompleksa Zračne luke Dubrovnik?

Bez odgovora je još uvijek i pitanje o ulozi zaštitara koji ne samo da nije imao oružje kojeg zakon propisuje za prijenos više od 150 tisuća kuna, nego nije imao ni valjanu zaštitnu odjeću ojačanu kevlarom. I ključno pitanje: Gdje je novac?

Prijatelj Antonija Katušića: 'Bili smo na večeri, ali nije bilo nikakvog razbacivanja novcem'

Dubrovački dnevnik porazgovarao je s prijateljem Antonija Katušića i on je siguran da mu je prijatelj nevin.

- Vjerujemo kako će Antonio već ovaj tjedan izaći iz pritvora, tome se iskreno nadamo - rekao je za Dubrovački dnevnik i dodao kako je Antonija vidio dva, tri dana nakon što se dogodila pljačka kad je s njim i obitelji bio na večeri u Crnoj Gori. Naime, s bratom i bratovom djevojkom se spontano dogovorio za večeru u Crnoj Gori, a ostatak im se slučajno pridružio.

- Trebali smo ići u Drijen (op.a. trebinjski testoran), ali nisu imali teletine pa smo se odlučili za Crnu Goru. Tamo smo popili rakiju, pojeli večeru i vratili se nazad. Nije bilo nikakvog razbacivanja novcem, više od pola iznosa te večere je platio moj brat koji je bio s nama, a Antonio ostatak - ispričao je prijatelj dodajući da se Antonio ponašao normalno i da ničime nije odavao da je koji dan ranije počinio pljačku:

- Ponašao se isto kao što se i inače ponaša. Nije bio uzbuđen niti je pokazivao ikakvu nervozu, kao ni strah.

Rekao je i da je Antonio kupio novi automobil Audi A8, kako bi mogao raditi kao taksist, po kojeg je išao upravo njegov otac Antun, i to nekoliko dana prije pljačke, a potom su zajedno, dan nakon večere u Crnoj Gori, išli u Trebinje po neke dijelove za auto. Još se zafrkavao da će ga taksisti zezati na novom automobilu, priča prijatelj.

- Antonio je jako vrijedan i mogao je zaraditi za automobil. Cijelo ljeto je radio naporno svaki dan, nismo pošli nikako na more - rekao je za Dubrovački dnevnik i dodao da analizirajući snimke, koje su se pojavile, misli kako zbog visine počinitelja to nisu mogli biti ni otac ni sin Katušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:42