POLICIJSKA AKCIJA

Novi udarac za zagrebačku narko scenu: Na Trešnjevci pronađen frižider pun droge

U pretresu temeljem sudskog naloga Županijskog suda u Zagrebu policajci su pronašli ukupno 20,3 kilograma amfetamina pakiranog u 21 paket

Pronađena droga

 Puz/

Novi udarac na zagrebačku narko scenu odradili su zagrebački policajci u suradnji sa SOA-om! Lisice na ruke stavili su dvojici muškaraca starih 36 i 50 godina zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Da jedan prostor na zagrebačkoj Trešnjevci, a kasnije se ispostavilo i jedan frižider u njemu, kriju veliku količinu amfetamina, uvjerili su se u to kriminalisti u petak tijekom pretresa poslovnog prostora.

U pretresu temeljem sudskog naloga Županijskog suda u Zagrebu policajci su pronašli ukupno 20,3 kilograma amfetamina pakiranog u 21 paket. Ujedno su našli i 368 grama MDMA, dvije digitalne vage s tragovima opijata kao i predmete za pakiranje droge.

image

Pronađena droga

Puz/

Za kilogram amfetamina na veliko cijena na narko tržištu varira između 2000 i 2500 eura, a da im policija nije pomrslai planove i da su je uspjeli poturiti do krajnjih korisnika zaradu bi dvojica narko-poduzetnika utrostručila i premašila dobitak od sto tisuća eura.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje zajedno nabavljali veće količine amfetamina i MDMA, koje su potom skrivali, vagali i prepakiravali u poslovnom prostoru na području Trešnjevke, nakon čega su drogu dalje preprodavali - kažu iz PU zagrebačke. Uhićeni dvojac je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:59