PALA MULA

Novi ‘ulov na Tuđmanu‘: Brazilac sletio s gotovo 2,5 kilograma kokaina, pogledajte gdje ih je sakrio

Nedopuštene supstance otkrivene su kod njega tijekom nadzora na Međunarodnom graničnom prijelazu
 PU zagrebačka

Nakon što je prije tjedan dana u Zračnu luku Franjo Tuđman, iz Brazila preko Portugala sletjela 22-godišnja Brazilka sa kilogram kokaina ušivenog u grudnjak, njezin 32-godišnji sunarodnjak s gotovo 2,5 kilograma iste droge sletio je na zagrebački aerodrom u subotu.

Za razliku od nje, on je opijate stavio u osobnu prtljagu točnije u šest bočica kozmetičkih proizvoda u kojima je bilo više manjih vrećica sa ukupno 1500 grama kokaina a bile su to još i dvije vrećice bombona sa 43 paketića 'teških' 927 grama.

Zagrebački kriminalisti sumnjaju da je 32-godišnji brazilski državljanin s ciljem daljnje preprodaje, početkom srpnja u Sao Paolu od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za Zagreb preko Pariza, ali i 1000 eura, pretpostavlja se, nagrade.

Nedopuštene supstance otkrivene su kod njega tijekom nadzora na Međunarodnom graničnom prijelazu nakon što je prekjučer sletio u Zagreb iz Pariza. Uhićen je i kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama velikogoričkom Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku.

Nije za isključiti da su dvije zapljene povezane te da su za krajnji cilj imale iste kupce.

Podsjetimo, u razgovoru pak s uhićenom dilericom koja je u ulozi mule doputovala u Zagreb, istražitelji su otkrili da je s ciljem daljnje preprodaje, a po dogovoru s jednom muškom osobom, 1. srpnja 2021. došla na aerodrom u Sao Paulo. Tamo ju je u sanitarnom čvoru u kanti za otpatke čekala torbica u kojoj su bile zrakoplovne karte na relaciji Sao Paulo-Lisabon-Zagreb. U torbici je bio i novac te grudnjak s ušivenim kokainom, točnije 1080 grama. Navukla ga je na sebe i tako opremljena doputovala u Hrvatsku. Međutim, po dolasku na zagrebački aerodrom iz Lisabona pala je carinski pregled. Carinici su joj pronašli dva ušivena paketa koja su bila unutar plastičnih vrećica i potom oblijepljena platnenom samoljepljivom trakom.

Preliminarnim vještačenjima praškaste materije bijele boje utvrđena je prisutnost kokaina nakon čega je uhićena. Tko ju je trebao dočekati u Zagrebu ili je samo trebala odjeću negdje odložiti po dogovoru, baš kao što ju je i preuzela u kanti za smeće na brazilskom aerodromu, još se utvrđuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2022 13:29