KAZNENA PRIJAVA

NOVI ZAGREB: POŽAR U KOJEMU JE ZAMALO POGINULA STARICA PODMETNUT! Privedeni muškarac ušao je u kuću kroz nezaključana vrata i namjerno izazvao požar

Ilustracija
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Vatrena stihija koja je izbila u obiteljskoj kući u novozagrebačkoj Malnarovoj ulici i iz koje je jučer predvečer spašena 81-godišnja teško pokretna umirovljenica, je podmetnuta! Utvrdila je to zagrebačka policija provedenim očevidom koji je potrajao do kasnih noćnih sati. Bilo je oko 18.40 jučer kada je, prema policijskom izvješću, tada nepoznati počinitelj došao do obiteljske kuće u vlasništvu 59-godišnjaka.

Ušao je u kuću kroz nezaključana ulazna vrata te otišao u prostoriju i namjerno izazvao požar zapalivši inventar. Vatra je vrlo brzo izmaknula kontroli, a zahvaljujući pravovaljanoj reakciji susjeda koji su priskočili u pomoć te izvukli majku vlasnika van, izbjegnuta je tragedija sa smrtnih ishodom. Nesretna žena je kolima Hitne pomoći prevezena u Kliniku za plućne bolesti na Jordanovcu gdje su joj utvrđene, srećom, lakše ozljede.

A policija koja je vrlo brzo zajedno s vatrogascima pristigla na poprište buktinje, ubrzo je otkrila, obzirom da postoje svjedoci, kako vatra nije izbila sama od sebe već je za nju kriv ljudski faktor. Nedugo zatim u policijsku postaju priveli su osobu za koju se sumnja da je požar podmetnula. U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon kojeg će protiv piromana biti podnesena kaznena prijava za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:08