KRVAVA MAJICA

Novinar iz Makarske brutalno napadnut: ‘Snimio sam psa bez povodca kako obavlja veliku nuždu kraj djece‘

Spomenuti vlasnik je krenuo u prepucavanje po društvenim mrežama, a onda me je presreo na ulici, ispričao je

Ozren Franić

 Privatni album

Ozren Franić, glavni urednik portala Makarska Danas, napadnut je fizički u ponedjeljak popodne u Makarskoj. Povod za napad bila je video snimka psa koji obavlja nuždu, a čiji vlasnik je udario Franića u lice, razbivši mu arkadu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Što se točno dogodilo, ispričao je za Slobodnu Ozren Franić:

- Snimio sam vučjaka većeg od metra kako šeta sam, bez povodca i brnjice, a vlasnik mu je udaljen desetak metara. Pas se zaustavlja kraj klupe gdje su djeca, tu obavlja veliku nuždu, a vlasnik ne čini ništa jer ni ne gleda gdje je pas. Nakon što sam snimku objavio, spomenuti vlasnik je krenuo u prepucavanje po društvenim mrežama, no nije imao dovoljno argumenata jer se na videu jasno vidi što se događalo.

Nakon toga me je presreo u Prvosvibanjskoj ulici, išao sam piti kavu. Upitao me što mu se smijem. Nisam obraćao pažnju na to kako prolazim, niti znam kako izgledam kad idem piti kavu, no odgurnuo me prsima, nakon čega sam rekao da me pusti da prođem. Zatim mi se svjetlo doslovno na trenutak ugasilo.

image
Privatni album

Nemam pojma čime me je udario ni kako, je li to bilo pleskom, šakom, uistinu ne znam. Pao sam na pod i tih nekoliko sekundi nakon udarca se ne sjećam. Pamtim da me uhvatio za vrat, no onda sam ustao i, braneći se, uspio sam se osloboditi, nakon čega je on pobjegao. Prijavu smo dobili obojica, ja zato jer sam se branio.

Je li ovo prvi put da vas je netko napao?

- Ja se nikad u životu nisam potukao, ni u vrtiću ni u školi. U 20 godina karijere, otkad se bavim novinarskim poslom, nemam nijedan demantij ili tužbu. Mislim da animozitet prema novinarima eskalira, ljudi se ponašaju kao da je krivica u glasniku vijesti, a ne u počinitelju djela. Ja samo radim svoj posao i reagiram na ono što vidim. Nisam ni u snu očekivao ovakav napad.

Hoćete li tužiti vlasnika psa?

- Zasad sam prijavio slučaj policiji i HND-u. Još sam u stanju blagog šoka jer s vlasnikom psa nisam bio u zavadi, dapače, pozdravljali smo se pri susretu. Vjerojatno da u Hrvatskoj i nema novinara koji nije bio napadnut ili tužen zbog svojih tekstova, pogotovo kad su činjenični i istiniti. Društvene mreže su preplavljene napisima da onaj tko voli životinje, voli i ljude. Možda bi ispravnije bilo reći da tek onaj tko voli sebe, odnosno ljude, može biti odgovoran i prema životinjama, ispričao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:44