STRAVIČAN ZLOČIN

NOVO SUĐENJE U SISKU Vrhovnisud ukinuo presudu ocu koji je izmilosrđa ubio teško bolesnu kćer

Joso Gregurić ubio je svoju kćer Marijanu davanjem neutvrđene količine tableta te rezanjem krvnih žila
 Mate Piskor / CROPIX

SISAK - Na Županijskom sudu u Sisku, u utorak, 25. studenoga, zakazana je rasprava protiv Jose Gregurića (58) iz Siska, koji je optužen da je 8. listopada 2012. godine ubio svoju teško bolesnu kćer Marijanu.

Riječ je o ponovljenom postupku, jer je Županijski sud u Sisku već osudio Gregurića u lipnju prošle godine na dvije godine zatvora, odnosno na djelomičnu uvjetnu osudu, prema kojoj će jednu godinu provesti u zatvoru, a drugu će biti na uvjetnoj slobodi, uz rok kušnje od tri godine. Vrhovni sud je ukinuo navedenu presudu zbog , kako doznajemo, neslaganja dijela izvornog zapisnika s objavom presude, u dijelu koji se tiče troškova vođenja postupka.

Tako će biti ponovljeno mučno suđenje ocu koji je iz samilosti ubio teško bolesnu kćer, koja je tri godine praktički vegetirala. Tijekom suđenja utvrđeno da je Joso Gregurić ubio svoju kćer Marijanu davanjem neutvrđene količine tableta kroz sondu za hranjenje, te rezanjem krvnih žila u jami lakta lijeve ruke. Utvrđeno je da je uzrok smrti Marijane Gregurić iskrvavljenje, potpomognuto predoziranjem tabletama.

Sutkinja županijskog suda, Melita Avedić je prigodom objave presude13. lipnja 2013. godine, istaknula da je ovdje riječ o velikoj obiteljskoj tragediji. No, naši zakoni ne poznaju ubojstvo iz milosrđa i te da je kaznu zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva nemoguće izbjeći. Sud je donio najblažu moguću kaznu, jer nema veće kazne od one koju proživljava Joso Gregurić, nesretni otac koji je usmrtio vlastitu kćer, želeći je osloboditi muka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 22:35