NIJE DOŠAO NA SUĐENJE

OBITELJ U ZAGREBU PRIJAVILA NESTANAK, A ON SE NA ILOVIKU OBRAČUNAO S LUČKIM REDAROM 'Gurnuo me pa sam zajedno s elektronskom kasom pao u more'

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Dok je obitelj Ante J. (25) krajem lanjskog kolovoza prijavila njegov nestanak sa zagrebačke adrese stanovanja, tri dana nakon prijave, mladić se na najjužnijem otoku lošinjskog arhipelaga Iloviku obračunavao s lučkim redarom koji je njemu i prijateljima pokušavao naplatiti ležarinu za brod. Zbog tog incidenta tijekom kojeg je lučkog redara odgurnuo u more, nedavno je na Općinskom sudu u Rijeci 25-godišnjak proglašen krivim te mora u državni proračun uplatiti 760,74 kune kazne i 200 kuna sudskih troškova.

Na suđenju se pojavio nije kako bi rasvijetlio događanja od 30. kolovoza, ali je zato saslušan lučki redar.

- Tog dana prišao sam nepoznatoj muškoj osobi na rivi na Iloviku te mu se obratio kako bi naplatio vez za motorni brod Canis II no rekao mi je da je vlasnik sišao s broda i otišao u restoran Amico. Prišao sam dvojici muškaraca za stolom kako bi im naplatio ležarinu. Ponudili su mi da sjednem i naručili pivo koje sam popio. Onda su mi naručili još jedno, ali sam im rekao da je dosta i da ću im izdati račun za vez. Jedan od njih dvojice stavio je na stol 100 kuna i rekao da je to dosta za ležarinu na što sam im rekao da nije pa je najednom novac nestao sa stola a mene su optužili da sam ga ja ukrao. Nisam više s njima htio razgovarati te sam se ustao kako bi preko ručne kase koju sam imao u ruci, izdao račun. Najednom se sa stola digao Ante J. koji me odgurnuo rukama u tijelo pa sam zajedno s elektronskom kasom pao u more – prisjetio se Antonio O. kojem su poznanice restorana pomogle da izađe iz mora.

Te djevojke, koje su sjedile za susjednim stolom, opisale su policiji kako su uočile za stolom trojicu muškaraca i da se najednom Antonio počeo prepirati s jednim od njih te da mu je taj muškarac pokazao nekakvu značku. Dodale su i da je lučkog redara mladić polio čašom vode i zatim odgurnuo u more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:21