NESTAO U ZAGREBU

Obiteljska prijateljica: ‘Puno je nelogičnosti, on je uvijek bio tajanstven. Ali znamo što je zadnje tražio na internetu‘

‘Nestanak je prijavljen 2. veljače. Nestao je oko 18 sati. Ostavio je doma mobitel, novčanik i kartice‘

Robert Stepanić

 CROPIX, Nestali.hr

Zagrebačka policija pokrenula je veliku i intenzivnu potragu za 42-godišnjim Robertom Stepanićem koji je nestao prije više od dva tjedna.

Nestao je predvečer 1. veljače, kada je autom krenuo iz Velike Gorice. Nadzorne kamere snimile su ga nešto iza 18 sati.

- Nestanak je prijavljen 2. veljače. Nestao je oko 18 sati. Ostavio je mobitel doma. Doma je ostavio novčanik i kartice. Uzeo je ruksak. Na mobitelu je zadnji put bio aktivan do 17.45. Oko 18.30 viđen je na Bundeku. Ide u smjeru jezera. Policija provjerava sve snimke. Automobil je našao moj suprug na mostu, tamo je stajao od tog datuma. Auto je bio otključan. Otišao je sa ruksakom, gubi mu se svaki trag. Sigurno je bilo mnogo ljudi koji su ga vidjeli. Mobitel se nije mogao uključiti jer ima šifru, preko gmaila smo pregledavali što je gledao. Sljeme je gledao pola sata ranije iz stana, putem interneta. Otvara se mogućnost da je imao plan otići tamo - otkriva nam obiteljska prijateljica Maja Stipić koja Roberta poznaje više od deset godina, a njen suprug još i više.

- Znao je sa curom nekad otići na Bundek u šetnju, ali to nije uobičajeno. Možda sutra napokon uspijemo ući u WhatsApp pa ćemo vidjeti... Radnja se zasad vrti oko Bundeka. Nije uz sebe ni dokumente imao - govori nam.

- On radi u Kauflandu, kao trgovac, radio je na HRT-u davno. Imao je svoj stan, otac mu je uvijek mogao pomoći. Dosta je zatvorena osoba, sve je držao za sebe. Uvijek je tajanstven. Nije mu netko dolazio na posao, nije imao nikakvih problema. Bio je na bolovanju u zadnje vrijeme, boljela ga je kičma. Moj suprug ga zna dulje, ja desetak godina. Palo nam je na pamet da se išao naći s nekim, ali ne znamo ništa - kaže.

image

Nestali Robert Stepanić

Nestali.hr

- Nije skijaš, nije imao što raditi na Sljemenu. Zadnji put sam ga vidjela prije oko dva mjeseca u trgovini. On je bio miran i povučen. Taj dan je trebao donijeti doznake za bolovanje, nije otišao kod doktora nego direktno za Zagreb, tamo za Bundek. Nosio je mali ruksak, ne znamo da li je imao gotovine. Djevojka nije u posljednje vrijeme vidjela promjenu u ponašanju, oni su tri-četiri godine zajedno. Puno je tu nelogičnosti - objašnjava.

Policija je objavila i detalje o nestalom muškarcu, te mole pomoć ako ga je tko vidio. Robert je visok 185 centimetara, nema kose, a boja očiju mu je plava te je srednje tjelesne građe. Na desnoj ruci te na lopatici ima tetovažu. U trenutku nestanka bio je odjeven u sive tenisice, donji dio trenirke plave boje, duksu zeleno/sive boje, tamnoplavu zimsku jaknu, tamnosiva pletena kapa...

O slučaju smo porazgovarali i sa iskusnim istražiteljem, umirovljenim šefom ekipe za očevid PU zagrebačke Brankom Lazarevićem, koji kaže kako policija u ovakvim slučajevima uvijek postavlja najmanje desetak teza, jer se ništa ne smije zanemariti.

- Osim pretrage Medvednice, svakako bi trebalo, ako to već nije učinjeno, detaljno pretražiti jezero Bundek, ali i savsko korito. Ako je došlo do fatalnog ishoda, možda postoje silazni tragovi koji mogu pomoći u istrazi. Svakako je jako važno detaljno pregledati vozilo, ali i svu njegovu komunikaciju putem računala, laptopa i mobitela. Treba saznati radi li se o samoubojstvu, nesretnom slučaju ili ubojstvu - objašnjava Lazarević.

Mole se svi građani koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom muškarcu da se jave policiji na telefon 192.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:54