PRIZNAO KRIVNJU

Obiteljski nasilnik pretukao suprugu jer mu je prigovorila što pred djecom hoda u gaćama, prijetio joj smrću

Zbog nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnji smrću dobio je godinu dana zatvora s četverogodišnjim rokom kušnje

Ilustracija

 Cropix

"Molim te prestani više hodati u gaćama pred djecom!" - rečenica koja je 53-godišnjem D.R.-u, Koprivničancu s istarskom adresom, poslužila kao povod da se iskali na supruzi pred djecom. Pritom joj je prijetio i da će je ubiti, a sin se u jednom trenutku sakrio u svoju sobu dok je supruga s drugim djetetom prestravljena pobjegla kod susjede i potražila pomoć policije. Izazvao je kod njih strah za živote te im povrijedio ljudsko dostojanstvo.

Zbog dva kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnji smrću sjeo na optuženičku klupu suda u Puli koji ga je nedavno proglasio krivim i osudio na godinu dana zatvora s četverogodišnjim rokom kušnje.

Na sudu je priznao krivnju i pokajao se. Iskazao je žaljenje te objasnio kako više ne živi sa suprugom, a u kontaktu je s djecom.

Prema optužnici, nemili događaj datira od ožujka 2017. u njihovom domu dok je bio pod utjecajem alkohola. Nakon što ga je supruga zamolila da pred djecom ne hoda po kući u donjem rublju, ustao je s kauča te nasrnuo na suprugu s ciljem da je udari.

Pritom je vikao: 'Ubit ću te! Ubit ću te!', a iako se ona izmicala, ipak ju je uspio udariti po licu, a u daljnjem iživljavanju nad partnericom pokušao ga je spriječiti sin kojeg je potom krenuo napasti. Sin je pobjegao u svoju sobu te, naslonjen na vrata, sprečavao oca da mu uđe u sobu. Pritom je ovaj na vrata divljački lupao zahtijevajući da mu sin otvori. U međuvremenu je supruga to iskoristila te s drugim djetetom pobjegla kod susjede odakle je pozvala policiju u pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:45