MISTERIOZNI NESTANAK

Objavljena nova snimka Mateja, potreseni prijatelj tvrdi: ‘Konstantno nas uznemiravaju‘

Nadzorna kamera snimila je Mateja 31. prosinca u 1.44 sati kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu

Matej Periš

 Youtube, screenshot

U utorak navečer je u srpskim medijima procurila nova snimka s nadzorne kamere koja je zabilježile posljednje trenutke Mateja Periša prije nego što je misteriozno nestao u Beogradu.

Nadzorna kamera snimila je Mateja 31. prosinca u 1.44 sati kako trči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu. Slična snimka objavljena je nekoliko dana nakon Matejeva nestanka, a na njoj smo mogli vidjeti jedno društvo kako prolazi kadrom, dok se u pozadini Matej trčeći spušta na kolnik i zaobilazi ih.

Snimka večeras objavljena na YouTubeu zapravo je pogled iz drugog kuta na tu situaciju. Matej trči kolnikom, laganim ritmom, i ništa ne sugerira da netko juri za njim ili da se nalazi u opasnosti.

Na vještačenju snimka plivača iz Save

Istovremeno, snimka muškarca koji pliva Savom proslijeđena je na vještačenje kako bi se utvrdila njezina autentičnost i eventualno otkrio identitet osobe koja se na njoj nalazi. Nakon što se spomenuti video pojavio u javnosti počela se nagađanja da se radi upravo o nestalom Splićaninu, no njegov je otac Nenad Periš to demantirao.

Potraga za Matejem nastavljena je i danas pretragom korita Save, ali i priobalja. I dalje se koristi sonar, dok ronioci danas zbog loših vremenskih prilika nisu mogli zaroniti.

Srpski mediji javljaju i da je signal mobilnog telefona mladog Splićanina posljednji put uhvaćen na Sava promenadi, na mjestu za koje istražitelji vjeruju da je upao ili ušao u rijeku Savu.

- Taj signal je uhvatilo nekoliko baznih stanica pa je na osnovu analiza smanjen opseg potrage. Naravno, samo ako je uređaj bio kod njega. U ovom trenutku se to ne zna. Uređaj nije pronađen, navode ljudi bliski istrazi za Blic.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Matejev prijatelj: 'Konstantno nas uznemiravaju'

Redakciji Blica mailom se javio i jedan od Matejevih prijatelja.

- Prolazimo kroz izrazito traumatično razdoblje - ono je započelo nestankom našeg dragog prijatelja, a nastavilo se kroz medijsku difamaciju i kojekakve lažne informacije koje svakodnevno dovode u pitanje naš integritet, moral i, što nam najteže pada, odnos prema našem prijatelju Mateju, stoji u reagiranju.

Tvrdi i da dobivaju poruke neprimjerenog sadržaja sve otkako je počela potraga za njihovim prijateljem.

- Kulminacija svega je konstantno uznemiravanje i poruke neprimjerenog sadržaja koje primamo od trenutka kada je naš boravak u Beogradu postao naslovna priča, napisao je mladić.

Ističe i da svi oni pokušavaju biti maksimalna podrška Matejevoj obitelji i istražiteljima koji rade na njegovom pronalasku. Dodaje i kako vjeruje da će Matej biti pronađen.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji 31. prosinca nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u srbijansku prijestolnicu. Posljednji put je viđen u noćnom klubu "Gotik".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2022 09:53