UBOJICA IZ ĐAKOVA

Objavljena presuda za masakr u Centru za socijalnu skrb, Drežnjaku 40 godina zatvora!

Andrija Drežnjak ušetao je u zgradu Centra i likvidirao Blaženku Poplašen i Ivana Pavića
Andrija Drežnjak
 Vlado Kos/Cropix

Andrija Drežnjak nepravomoćno je na Županijskom sudu u Osijeku osuđen na 40 godina zatvora bezuvjetno za ubojstvo Blaženke Poplašen i Ivana Pavića, socijalne radnice i pravnika u Centru za socijalnu skrb u Đakovu.

Odluka je to sudskog vijeća kojim je predsjedao sudac Davor Mitrović. Zločin se, podsjetimo, dogodio 9. srpnja 2019. godine kada je Drežnjak koji je bio štićenik Centra, a Poplašen njegova socijalna radnica s ilegalno kupljenim pištoljem na đakovačkoj tržnici, ušetao u zgradu Centra gdje je, inače, svakodnevno dolazio.

Zaštitaru nije bilo ništa sumnjivo, a onda je počeo krvavi pir. Prvo je otišao u ured Ivana Pavića gdje se zadržao u kraćem razgovoru s njim i socijalnom radnicom Ljubicom Zovko, a potom se ustao i nesretnom Paviću iz blizine ispalio hitac u glavu.

Zatim je otišao u ured u kojem je radila Poplašen te je i njoj pucao u glavu iz blizine. Socijalna radnica je od težine ozljede na mjestu preminula, dok je Pavić životnu bitku izgubio deset dana poslije u KBC-u Osijek.

image
Blaženka Poplašen, socijalna radnica koju je ubio Andrija Drežnjak
Vlado Kos/Cropix

Optužnica je Drežnjaka teretila da je oba teška ubojstva počinio ''na podmukao način iz bezobzirne osvete neopravdano i neutemeljeno smatrajući da mu je kod prijepisa kuće s oca na njega počinjena nepravda.''

Drežnjak se, inače, na početku suđenja izjasnio kako se smatra krivim, a onda je to kasnije promijenio kazavši da se ipak ne smatra krivim i da bi želio da mu se suđenje ponovi.

Njegov odvjetnik Jurica Jurić smatrao je da je Drežnjak raspravno nesposoban, no sudski vještak psihijatrijske struke prof. dr. Ivan Požgain, koji je nad njim obavio dva vještačenja, dao je mišljenje kako nema zapreka za ovo suđenje i da je optuženik sposoban za raspravu. Njegovo svjedočenje, inače, bilo je prilično konfuzno i nesuvislo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:05