NESREĆA KOD BUZETA

Objavljene fotografije složene akcije spašavanja paraglajdera u Istri, pogledajte gdje je završio

U intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca JVP Buzet te dva djelatnika hitne medicinske pomoći, dok je djelatnik policije obavio očevid

Akcija spašavanja kod Buzeta

 Jvp Buzet/Glas Istre/

U srijedu poslijepodne na području Buzeta u Istri je nesreću doživio paraglajder iz Slovenije. Muškarac je pao na vrlo nepristupačnom terenu pa su na mjesto nesreće odmah upućene žurne službe hitne medicinske pomoći, policije, vatrogasaca i HGSS-a.

- Javna vatrogasna postrojba Buzet u srijedu u 14 sati zaprimila je dojavu o padu paraglajdera na buzetskom području, u predjelu Krbavčići. Paraglajder se srušio na vrlo nepristupačan teren, ispod željezničke pruge Buzet - Rakitovec, nedaleko od granice sa Slovenijom, rekao je zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Buzet Robi Jermaniš za Glas Istre.

Slovenac se uspješno vinuo u nebo, ali ga je vjetar bacio prema stijenama. Zapeo je prvo za jedan grm, potom drugi gdje se zaustavio i pao na kamenito područje ispod željezničke pruge. Pri padu je vjerojatno slomio nogu, no za sada nema službenih informacija o težini ozljeda.

- Uzeli smo opremu za spašavanje iz visina i dubina te po pruzi došli do njega. Bio je pri svijesti, rekao je da je sve u redu, osim što ga boli noga. Imobilizirali smo ga i stavili u spasilačko korito. S opremom za spašavanje iz visina i dubina, užem za osiguranje i užem za izvlačenje, izvukli ga na željezničku prugu i potom po željezničkoj pruzi našim specijalnim vozilom namijenjenim upravo za takve vrste spašavanja, odvezli do vozila hitne medicinske pomoći. Trebalo nam je gotovo sat vremena, izjavio je Jermaniš za Glas Istre.

U intervenciji su sudjelovala tri vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Buzet s jednim vatrogasnim vozilom te dva djelatnika hitne medicinske pomoći, dok je djelatnik policije obavio očevid.

Rub planinskog masiva Ćićarije uz granicu sa Slovenijom prepoznatljiva je destinacija aktivnog odmora ne samo u Hrvatskoj i Europi, već i na svjetskoj karti, i omiljeno je odredište za ljubitelje paraglajdinga.

Fotografije akcije spašavanja ustupio nam je Glas Istre.

image

Akcija spašavanja kod Buzeta

Jvp Buzet/Glas Istre/
image

Akcija spašavanja kod Buzeta

Jvp Buzet/Glas Istre/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:21