KRIM ISTRAŽIVANJE

OBJAVLJENI DETALJI O PALJENJU MERCEDESA U SPLITU Koristili ga diler koji je preživio dva atentata i svodnik osuđen za prevare i silovanje

 CROPIX

U ponedjeljak oko tri sata u Stepinčevoj ulici u Splitu, izbio je požar na osobnom vozilu Mercedes 350 S klase, zagrebačkih registracijskih oznaka, u vlasništvu 35-godišnjeg ekonomista iz Zagreba.

Vatrogasci su ugasili požar za pedeset minuta, a kolika je šteta na automobilu starom 14 godina još se ne zna, jer policija nije objavila rezultate očevida.

Ubrzo nakon događaja u službene prostorije dovedene su dvije osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje.

Kako piše Slobodna Dalmacija, u zadnje vrijeme ovaj Mercedes su koristili najprije Dejan Majstorović zvani Điđi (34), čovjek koji je osuđen zbog dilanja marihuane i koji je preživio dva atentata, a potom i Lenko Bešlić (46) zvani Leo, osuđen za međunarodnu prostituciju i za silovanje.

U Majstorovića koji se nekada zvao Dean Martedić je dva puta pucano, i to 2019. godine u Rendićevoj ulici kod igrališta Osnovne Škole "Spinut", gdje ga je dočekao atentator ​dok je prilazio baš ovome (sada zapaljenom) Mercedesu te je u njega ispalio nekoliko hitaca koji ga nisu pogodili. Slučaj se još uvijek vodi kao neriješen, a atentator je pobjegao na motoru.

Majstorović je već preživio jedan atentat u ožujku 2016. godine na splitskom Smrdečcu kada je ranjen iz pištolja kalibra 9 mm u obje noge i ruke.

Zbog toga se sumnjičio Marko Bekavac (čak je četiri mjeseca bio u istražnom zatvoru), ali se od njegova progona odustalo jer je dokazano da optuženik nije počinio djelo za koje se optužuje.

Bojeći se za svoju sigurnost zbog neriješena dva atentata na njega Majstorović je počeo nositi i oružje, pa su ga nedavno policajci uhitili dok se u centru Splita šetao sa češkom zbrojovkom i punim spremnikom streljiva.

Zadnji koji je vozio ovaj Mercedes je Lenko Bešlić, koji je i sam bio meta napada prije pet godina zbog navodnog duga od 10 tisuća eura.

Bešlić je osuđivan za organiziranje međunarodne prostitucije, prijevare sa zemljištem na Čiovu (dvije godine zatvora), a nekada davno na četiri godine zatvora i za silovanje djevojke kojoj se predstavio kao policajac.

Policija ima pune ruke posla jer treba otkriti prave motive ove paljevine u Stepinčevoj, a još nema ni naznaka tko je dan ranije u Solinu zapalio Passat star šest godina i vrijedan oko 80 tisuća kuna, u vlasništvu predstojnika Područnog ureda HZMO-a Željka Ljubičića, supruga sutkinje Općinskog suda u Splitu Dunje Ljubičić. Ljubičić je ujedno i gradski vijećnik HDZ-a u Solinu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:33