KAZNENO DJELO

Objavljeni detalji ubojstva 83-godišnjaka u Dubrovniku: ‘Sin napustio kuću i pozvao policiju‘

Vatreno oružje s kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno je ispred obiteljske kuće

Ubojstvo u Dubrovniku

 Bozo Radic/Cropix

Četrdesetogodišnji muškarac koji je na području Dubrovnika ubio 83-godišnjaka s kojim je obiteljski povezan i zajedno živio, počinuo je kazneno djelo "teškog ubojstva", priopćila je po završetku očevida u subotu Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Nakon ubojstva osumnjičeni je pozvao policiju i pješice napustio obiteljsku kuću, dodaju iz policije.

Tijelo 83-godišnjeg muškarca s ozljedama koje su upućivale na nasilnu smrt pronađeno je u petak popodne u obiteljskoj kući u dubrovačkom naselju Kantafig, a policija je uhitila 40-godišnjeg muškarca. Lokalni mediji sinoć su naveli kako je sin osumnjičen da je pucnjem iz vatrenog oružja ubio oca, a nakon toga sam nazvao policiju.

Kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 40-godišnji muškarac počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo“ nad 83-godišnjakom "s kojom je obiteljski povezan i s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu", proveli su službenici kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Dubrovnik, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, priopćeno je danas.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni jučer, 7. travnja, u poslijepodnevnim satima, u obiteljskoj kući na predjelu Kantafiga u Dubrovniku, s više hitaca u vrat i glavu iz vatrenog oružja usmrtio teško pokretnog 83-godišnjaka.

Nakon počinjenog ubojstva muškarac je policiji dojavio događaj i pješice napustio obiteljsku kuću te je vrlo ubrzo u blizini kuće pronađen, uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Vatreno oružje s kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno je ispred obiteljske kuće.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva tijelo usmrćenog 83-godišnjeg muškarca je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se provesti obdukcija.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu, biti predan pritvorskom nadzorniku dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:33