ORGANIZIRANI KRIMINAL

Objavljeni detalji velike akcije razbijanja zločinačke skupine: sudjelovalo je više od 50 policajaca

Uhićene osobe sumnjiče se za počinjenje teških kaznenih djela protiv života, a pripremali su i nova kaznena djela

policija fotka

Ravnateljstvo policije obratilo se danas priopćenjem o jučerašnjim uhićenjima više osoba s područja Zagreba u koordiniranoj akciji policije i USKOK-a.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb - te policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom Novi Zagreb, započeli su tijekom jučerašnjeg poslijepodneva realizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog prema nekoliko osoba sa zagrebačkog područja - nositeljima organiziranog kriminala i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela, a s ciljem rasvjetljavanja ranije počinjenih teških kaznenih djela, kao i sprječavanja dovršenja teških kaznenih djela koja su pripremali", stoji u policijskom priopćenju.

U realizaciji ovog kriminalističkog istraživanja, kako navode, sudjeluje više od 50 policijskih službenika te se sve osobe nalaze pod nadzorom.

Eksplozija na Laništu

Kako smo jučer izvijestili, više ljudi s područja Zagreba uhićeno je u srijedu tijekom popodneva u koordiniranoj akciji policije i USKOK-a zbog sumnji da su unazad nekoliko godina diljem metropole postavljali eksplozivne naprave, naručivali ubojstva, ali i bavili se trgovanjem narkoticima.

Zbog tajnosti pomno planirane policijske akcije, jučer nitko od službenih izvora nije želio potvrditi niti demantirati uhićenja, međutim, neslužbeno smo doznali da se neke od osumnjičenika tereti da su proljetos postavili i aktivirali razornu eksplozivnu napravu na zagrebačkom Laništu, točnije ispred stana u kojemu je živjela obitelj USKOK-ova okrivljenika Tomislava Sučića.

U eksploziji u kojoj je korištena velika količina eksploziva, narušena je statika zgrade, a samo pukom srećom Sučićeva supruga prošla je s lakšim ozljedama, dok su njezina djeca i ostali stanari prošli neozlijeđeni.

No, osim toga, uhićene osobe se navodno tereti i za postavljanje sličnih naprava pred druge stanove ili ugostiteljske objekte, kao i za naručivanje jednoga ubojstva na području Buzina u proljeće ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:38