PREMINUO RADNIK

Objavljeni rezultati očevida masovnog trovanja u Resniku, otkriven je uzrok tragedije

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdila eventualna kaznena odgovornost vlasnika kuće
 Damir Krajac/Cropix

Neispravan dimovodno-dozračni sustav plinskog bojlera uz nepovoljne atmosferske uvjete uzroci su tragedije na zagrebačkom Resniku od subote navečer kada se sedam državljana BiH otrovalo ugljičnim monoksidom.

Pokazao je to policijski očevid nakon tragedije u kojoj je jedan od stanara, 57-godišnji Muhamed Z. nažalost preminuo, dok su ostala šestorica njegovih sunarodnjaka, koji u Zagrebu rade za jednu građevinsku tvrtku, pukom slučajnošću ostala živa.

Mirza Z., jedan od radnika prisjetio se za Jutarnji kobne subotnje večeri u kući u koju su se toga dana oko 18 sati tek uselili.

Vlasnica kuće i njezin suprug nove su podstanare ugostili, pokazali im gdje se što nalazi i stavili se na dispoziciju ako im što još treba, da ih slobodno kontaktiraju.

- Nakon useljenja smo se raskomotili, skuhali si večeru, oprali se i otišli na spavanje. Boljela me glava pa sam jedva čekao da zaspem. Jedino je Muhamed ostao u boravku gledati televizor. Nakon što sam utonuo u san, čuo sam neki žamor, puno glasova. I najednom me netko polijevao hladnom vodom. Ali ništa nisam bio u stanju učiniti. Na kraju sam se probudio u bolnici i tad su mi rekli da smo se otrovali u kući. Nas su spasila zatvorena vrata sobe gdje smo spavali, dok je Muhamed bio prvi na udaru dok je gledao televiziju – ispričao nam je Mirza Z. naglašavajući kako dok su kuhali večeru na štednjaku i dok su se tuširali, ništa čudno nisu uočili.

U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdila eventualna kaznena odgovornost vlasnika kuće odnosno osobe koja je navodno pregledala bojler i nije mu pronašla mane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:54