POKUŠAJ UBOJSTVA

OBRAČUN U ZAGREBU Šef braniteljske udruge pijan upao susjedu u kuću pa mu zario nož u trbuh i prsa

Vrbovsko, 221212.Zenska osoba srednje zivotne dobi je preminula, a za zivot zene starije dobi bore se lijecnici ogulinske bolnice nakon pucnjave jutros oko 7.30 sati u kuci u Ulici I.G.Kovacica u Vrbovskom. Osumnjiceni muskarac, takodjer clan te obitelji, pocinio je samoubojstvo u obliznjoj sumi.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata Kustošija Tomislav Pavliško (41) uhićen je i kazneno prijavljen zbog sumnje u pokušaj ubojstva vlastitog susjeda Mate Š. (47), inače zaposlenika jedne bolnice.

Tomislava se sumnjiči da je u petak oko 22 sata kuhinjskim nožem pokušao oduzeti život susjedu kojem je nasilno upao u kuću, a suludom činu prolijevanja krvi 'kumovao' je alkohol odnosno 1,5 promila koliko mu je izmjereno nakon uhićenja kojem se, pričaju svjedoci, žestoko opirao. Izbodeni susjed Mato, zvani Matek, završio je u teškom stanju u KB Sveti Duh zbog ubodnih rana u prsa i trbuh.

Podvrgnut je operativnom zahvatu i izvan je životne opasnosti. Uzrok suludog obračuna kojem je prethodila žestoka svađa, a potom i natjerivanje po dvorištu zagrebačke Ulice Krvarići, istražiteljima je još uvijek nepoznanica.

- Pas u dvorištu se uznemirio jer je netko zazivao upomoć. Muški glas je govorio: 'Šta to radiš?'. Nisam izlazila napolje. Često uz Matinu kuću prolazi horda muškaraca. A kad ono, jutro poslije ulicom bruji da je Mateka Tomo izbo nožem i da je počeo bježati ali da ga je policija uspjela brzo uhititi jer je bio jako pijan. Nikad nismo čuli da se njih dvojica svađaju.

Uostalom, Mate je jako miran čovjek, radi u bolnici, prije godinu dana ostao je bez majke a brat mu živi u Njemačkoj. Tomislav je, pak, druga priča. Alkohol mu je najbolji prijatelj. Bio je u ratu, baš kao i njegov brat te otac. Od malena je bio drukčiji. Tanak na živce. Voli se potući i rado zna sudjelovat u obračunima u kafiću.

Svojedobno se bavio automobilima, a onda je dobio otkaz. Razorila mu se i bračna idila. Napustila ga je supruga s kojom ima dvoje djece - priča nam jedna od susjeda dvojice muškaraca koja je, kako sama kaže, srećom izbjegla prizor nasilja.

- Posvađali su se u kući čin je Tomo upao Mateku u kuću. Nakon toga Tomislav je uzeo nož i istjerao Mateka na dvorište gdje su nastavili prepirku nakon koje je Mateka izbo njegovim nožem. Otrčao je u mrak misleći da će pobjeći policiji. Hrvao se s njima i odbijao poći u postaju - pojasnio je, pak, drugi susjed prisjetivši se kako je Tomislav već bio uhićivan zbog nanošenja teških ozljeda i dovođenja u opasnost života i imovine.

Nakon posljednjeg ekscesa pod utjecajem alkohola, predsjednik Udruge branitelja sa Kustošije 'podebljao' si je krim-dosje najnovijom prijavom - onom za pokušaj ubojstva prijatelja, susjeda i suborca. Inače, Tomislavova majka o uhićenju je odbila govoriti. .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:34