CJELONOĆNA BORBA

Obranjene kuće na području Ražanca, požar lokaliziran: U pomoć vatrogascima stižu i air tractori

Požar je planuo u ponedjeljak navečer, oko 19:20, zapadno od Ražanca te je prijetio kućama u zaseoku Stojići
Požar kod Ražanca
 čitatelj/Zadarski.hr/Facebook

Nakon cjelonoćne borbe s vatrenom stihijom kod Ražanca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar kažu kako je situacija danas mnogo bolja nego sinoć.

Požar je noćas oko 2,30 sata stavljen pod kontrolu, a na teren jutros stižu i dva air tractora da pomognu vatrogascima u borbi s vatrom, javlja N1.

Kuće u zaseoku Stojići su obranjene, a 95 posto požara je lokalizirano. Ostala je aktivna linija od 150 metara na zapadnome dijelu koja ne predstavlja izravnu prijetnju, tako da su sve snage i dalje na terenu, potvrdio je u telefonskom razgovoru za HRT županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić.

Na Facebook stranici 'Vatrogasci - Oni su naši Heroji' objavljena je fotografija vatrogasaca koji umorni leže na travi uz grmlje.

'Požarište kod Ražanca nakon cjelonoćne borbe s vatrom...' - kratko piše uz fotografiju.

Na terenu su pripadnici nekoliko DVD-ova: Ražanca, Nina, Paga, Sukošana te vatrogasci iz zadarske Javne vatrogasne postrojbe.

Podsjetimo, požar je planuo u ponedjeljak navečer, oko 19:20, zapadno od Ražanca te je prijetio kućama u zaseoku Stojići.

- Zbog nepristupačnog terena ne možemo doći vozilima. Napravit ćemo sve da zaštitimo kuće, da ne bi izgorjela koja kuća ili neki drugi vrijedan objekt. Što se tiče situacije teško je govoriti nekakvom lokaliziranju požara - kazao je sinoć za HRT Željko Šoša, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:04