SVJEDOCI UHIĆENJA

Očevici otkrivaju nove detalje potjere u Splitu: ‘Vidio sam Čaletu, na rukama nije imao lisice!‘

Splitski poduzetnik i mladi sportaš koji je išao na trening svjedoci su uhićenja bjegunca Branimira Čalete
 Screenshot/Slobodna Dalmacija

Splitski poduzetnik i mladi sportaš koji je išao na trening (puni identitet poznat redakciji), svjedoci su uhićenja bjegunca Branimira Čalete u blizini benzinske crpke kod Turske kule, u srijedu oko 20.30 sati, piše Slobodna Dalmacija. Mladić je Čaletu jako dobro vidio s udaljenosti od samo jednog metra.

- Cijeli dan je mama s posla zvala mene i brata da ne izlazimo iz kuće i ja sam ispoštovao njezinu želju, a onda sam stvarno morao na trening. I odmah nakon što sam krenuo od ulice gdje živim, a to je na Turskoj kuli, ugledao sam osobu koju sam taj dan vidio na svim portalima i o kojem su pisali da je pobjegao.

Bio je bez lisica, vidio sam ga u blizini pečenjarnice koju mi zovemo "Bumba", kako ide od Poljuda ili Lore prema Skalicama ili Ulici Antofagaste... Pogledao sam ga i vidio da na rukama nema nikave lisice, nije skrivao ničim ni lice, čak ni maskom. Nije nešto ni žurio.

Bio je toliko naočigled vidljiv i dostupan da sam mislio da sam možda falio, da to nije on, a onda je sva moja razmišljanja i dileme prekinulo naglo zaustavljanje crnog Passata s rotirakama koji se odjednom stvorio i zaustavio na cesti odmah pored mene i bjegunca. Iz njega su izletjeli uniformani policajci, ali bez dugog oružja, prisjeća se naš sugovornik.

I nastavlja:

- Čaleta se odmah dao u bijeg prema Poljudu, prema sjeveroistoku stadiona, a onda je baš iz tog smjera "doletio" policijski kombi. Policajci su vidjeli da Čaleta trči osvijetljenim djelom stadiona i kreće prema Marjanu. Sva četvorica su krenuli prema njemu, ali se Čaleta okrenuo bježati u suprotnom smjeru, prema kafiću "Plava kava", gdje je i uhićen...

To više nije bilo u mom vidokrugu jer su policajci potjerali i mene i jednu curu koja je sve to gledala, a ja sam još vidio kako bjegunca uvode u policijsku "maricu" i kako ga jedan policajac tuče ili vezuje, nisam dobro vidio jer je ispred mene bila ogromna gužva, ali neko vezivanje i trzanje je bilo - govori ovaj sportaš koji se nije niti malo prepao ove situacije.

Dodaje kako Čaleta nije imao šanse pobjeći jer je sve vrijeme i crni Passat kružio okolo.

Drugi sugovornik Slobodne Dalmacije koji je poslao snimak nakon uhićenja Čalete koji je objavljen prvi na našem portalu rekao je da je odmah shvatio kako se nešto događa i da bi to mogao biti "onaj sa Turske kule."

- Upalio sam mobitel i iz automobila u vožnji počeo snimati. Trajalo je do dvadesetak sekundi i nitko mi nije ništa rekao dok nisam počeo snimati kombi sa policajcima i bjeguncem, a onda mi je netko od policajaca izdao naredbu: "'Ajde, ne snimaj!", što se jasno čuje i na mojoj snimci objavljenoj na vašem portalu - rekao je ovaj gospodin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:22