SVIREPI POHOD

Očevid u Šibeniku i Vodicama trajao cijelu noć, policija uskoro objavljuje nove detalje masakra

U Vodicama je u subotu ubijen vlasnik trgovačkog lanca Djelo Tedi Slamić, a još tri osobe likvidirane su u Ražinama u Šibeniku
 Duje Klaric/CROPIX

Cijelu noć trajao je očevid četverostrukog ubojstva koje je u subotu potreslo šibensko područje. Policija će rezultate očevida objaviti tijekom nedjelje na konferenciji za medije, potvrdio je za portal Šibenik IN glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić.

- U Ražinama i Vodicama gdje su pronađena tijela završen je očevid te ćemo uskoro objaviti rezultate. Održat će se i press konferencija u jutarnjim satima - rekao je Pavić.

U subotu oko 13 sati proširila se informacija da je u Vodicama ubijen vlasnik trgovačkog lanca Djelo Tedi Slamić, a potom i da je više osoba ubijeno u Ražinama u Šibeniku. Policija je potom potvrdila da je muškarac ubijen u Vodicama te da su u Šibeniku nedaleko od tvornice TLM pronađena još tri mrtva tijela.

Ubrzo se doznalo da je četverostruki ubojica Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju. On je u subotu nešto prije 13 sati u Šibeniku prvo automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek, stečajnu upraviteljicu tvrtke Matkol i šibensku gradsku vijećnicu, te Tonija Šparadu, direktora tvrtke Sabirač i jednog od vjerovnika propale pekarnice. Potom je otišao u Vodice gdje je upucao Tedija Slamića dok je sjedio ispred trgovine Djelo u svom Mercedesu.

Šire gradsko područje cijelo popodne bilo je pod opsadom policije jer je Koloper nakon ubilačkog pohoda pobjegao u svom terencu. U potragu su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući splitske specijalce i pomorsku policiju, piše Šibenik IN.

Policija je naknadno izvijestila da u vezu s navedenim događajima dovode mušku osobu koja se koristi osobnim vozilom marke Škoda Karoq, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Upozorila je građane da se ne približavaju vozilu, već da odmah obavijeste policiju. Istovremeno, policija je demantirala informaciju da je počinitelj pronađen mrtav.

Ubojica je oko 19 sati pronađen mrtav pored Vodica, nedaleko od mjesta na kojem je likvidirao Slamića. Prema još uvijek neslužbenim informacijama, počinio je samoubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:26