STRAVA U SLAVONIJI

Očuh curice: ‘Razvalio sam vrata, ušao, a u njezinoj sobi - kamion!? Curi joj krv iz glave...‘

‘Taman sam skuhao kavu kada sam čuo udar, zatresla se kuća, supruga je dotrčala i rekla da se srušio krov. Mislim se kako se mogao srušiti krov...‘

Marko Miškić,vlasnik kuće u koju se zabio kamion

 Vlado Kos/Cropix

Djevojčica u dobi od 14 godina i vozač teretnog kamiona slovenskih registarskih oznaka ozlijeđeni su u nesreći koja se u srijedu ujutro dogodila u Mirkovcima nakon što je kamion izletio s ceste i zabio se u obiteljsku kuću u Ulici Branka Radičevića. Nesreća se dogodila malo prije 6.30 sati, a djevojčica je bezbrižno spavala u svojoj sobi kada se u nju, uz snažan udar, zaletio kamion.

Krv iz glave

- Taman sam skuhao kavu kada sam čuo udar, zatresla se kuća, mislio sam da je puknuo prozor, a onda je supruga dotrčala i rekla da se srušio krov. Mislio sam kako se mogao srušiti krov i krenuo sam prema sobi u kojoj spava dijete, ali nisam mogao otvoriti vrata pa sam ih razvalio i onda ugledao kamion u sobi. Nisam mogao vjerovati što vidim. Dijete je bilo na krevetu, a po njoj su bili blokovi, cigla i žbuka. Izvukao sam je nekako van, bila je pri svijesti, ali u šoku, zapravo nesvjesna svega što se dogodilo jer je to bilo dok je spavala. Kad sam je izveo van, rekla je da joj curi krv iz glave.

image
Cropix

Vozač je već bio na ulici, imao je krvi po sebi, a s njim je bio i kolega iz drugog kamiona koji je išao iza njega i stao odmah kada je vidio što se dogodilo. Ubrzo su došla vozila Hitne pomoći koja su ih oboje odvezla u bolnicu - ispričao nam je Marko Miškić, očuh djevojčice koja je nastradala u udaru kamiona.

Njihova se kuća nalazi u glavnoj mirkovačkoj ulici kojom svaki dan prođu stotine kamiona. Riječ je o magistralnoj cesti na relaciji Vinkovci - Tovarnik, odnosno prema graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik - Šid, pa je tom cestom vrlo gust teretni promet.

image
Vlado Kos/Cropix

Nesreća se dogodila u samom centru mjesta gdje se nalazi i škola, pa je ograničenje brzine spušteno na 30 kilometara na sat. Kamion se kretao u smjeru Tovarnika, a s ceste je izletio odmah nakon što se spustio niz laganu nizbrdicu te prešao travnjak, usput porušivši razvodne telefonske ormariće uz cestu, i udario u kuću. Djevojčici su u bolnici zašili ranu na glavi.

- Najvažnije je da se njoj nije ništa teže dogodilo. Bila je to strašna scena. Krevet je s jednog kraja sobe završio na drugom i sve je to moglo puno gore završiti - dodao je naš sugovornik.

Djevojčica je kći njegove supruge iz prvog braka, a zajednički imaju sina u dobi od 6,5 godina koji je, srećom, spavao u drugoj sobi.

image
Vlado Kos/Cropix

Sreća u nesreći

- Ne znam što ćemo sada, taj bočni zid potpuno je srušen. Vjerojatno će se prilikom izvlačenja kamiona srušiti i prednji. Valjda ćemo naći način da sve to popravimo. Supruga i ja smo nezaposleni, ali u konačnici je najvažnije da malena bude dobro. Kuću ćemo već nekako riješiti. Ne bih ni sanjao da se ovakvo što može dogoditi. Ne znam da se takvo što u Mirkovcima ikada dogodilo, iako jako puno kamiona tuda prolazi svaki dan. Ne znam što se dogodilo s vozačem i kako je do toga došlo, ali hvala Bogu, u ovoj nesreći bilo je i malo sreće - rekao je Marko Miškić.

Od dr. Tomislava Abramovića, traumatologa u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, doznali smo da je djevojčici utvrđena lakša ozljeda u vidu rezne rane na glavi, koja je sanirana, ali će dijete ipak preventivno biti zadržano u bolnici na promatranju.

- Tijekom obrade kod djevojčice smo ustanovili da nema ozbiljnijih ozljeda, odnosno riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama, ali ćemo je zbog mehanizma ozljede zaprimiti u bolnicu. Djevojčici sam napravio ultrazvuk trbuha, koji je isključio akutno zbivanje, ali doktorica je preporučila da se napravi i kontrolni ultrazvuk zbog slezene, koja može biti opasna, pa ćemo je zadržati u bolnici još jedan dan. Vozaču je utvrđena fraktura nosne kosti, ali on se izjasnio da ne želi ostati u bolnici - rekao je dr. Abramović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:18