DVOJE MRTVIH NA A3

Od BMW-a nije ostalo ništa, krvava žena došla na benzinsku, tragovi daju naslutiti što se dogodilo

Poginule su 43-godišnja državljanka Turske i 19-godišnja Francuskinja, još troje ljudi je ozlijeđeno

Prometna nesreća kod Nove Gradiške

 Robert Fajt/Cropix/

Užas koji se sinoć, pola sata prije ponoći, dogodio na 163. kilometru autoceste A3 kod Nove Gradiške, koji kilometar nakon odmorišta Dragalić, a prije Lužana, vidljiv je i danas, rano ujutro nakon nesreće u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a tri su ozlijeđene.

Tegljač austrijskih nacionalnih oznaka, koji je u tovarnom prostoru prevozio kamion, ima neznatna oštećenja na stražnjem lijevom dijelu prikolice, no zato je crni BMW, moguće X5 ili X6, također stranih oznaka, koji je očito udario u njega, uništen do neprepoznatljivosti. Njegovu karoseriju je odvezla vučna služba, na travnatoj površini kraj zaustavne trake ostali su komadi lima - vrata, pragovi i ostali dijelovi koji svjedoče koliko je udar bio stravičan. Dio je otkinut nakon vatrogasne intervencije kojom su iz vozila izvlačeni ozlijeđeni.

Tragovi na mjestu nesreće daju naslutiti da je tegljač vjerojatno stajao u zaustavnoj traci, a da je osobno vozilo na njega naletjelo punom brzinom. Kotač BMW-a otkinut je i ostao zaglavljen ispod kamionske prikolice, te se i sada tamo nalazi.

image

Ostaci osobnog vozila na autocesti pokraj Nove Gradiške

Robert Fajt/Cropix
image

Ostaci osobnog vozila na autocesti pokraj Nove Gradiške

Robert Fajt/Cropix
image

Ostaci osobnog vozila na autocesti pokraj Nove Gradiške

Robert Fajt/Cropix

Što se točno odigralo na autocesti u mrkloj noći, utvrdit će policija svojom istragom, koja je započela nakon okončanja očevida. Ozlijeđene iz BMW-a su izvlačili vatrogasci, a djelatnici Zavoda za hitnu medicinu odvezli na liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški.

Na odmorištu Lužani rekli su nam da im je u noćnoj smjeni banula krvava žena na benzinsku postaju.

- Ona je naišla na nesreću i krenula je pomoći tim jadnim ljudima. Kod nas je stala da se opere od krvi - kažu nam djelatnici.

Navode i da im je svjedokinja rekla kako je kamion u trenutku udara bio neosvijetljen, što bi se moglo pokazati kao vrlo značajan trag u istrazi. No, je li to točno, također će se utvrđivati policijskom istragom.

U jutarnjim satima promet se u smjeru istoka odvijao na oba kolnička traka, dok je kamion koji je sudjelovao u nesreći još uvijek parkiran na zaustavnoj traci.

image

Teretno vozilo

Robert Fajt/Cropix
image

Teretno vozilo

Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image

Ostaci osobnog vozila

Robert Fajt/Cropix
image

Ostaci osobnog vozila

Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image

Ostaci osobnog vozila

Robert Fajt/Cropix

Policija: U prometnoj nesreći na A3 smrtno stradale 2 osobe, dok su 3 osobe ozlijeđene

U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, noćas, u 23,32 sati, zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, dok su tri osobe ozlijeđene.

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika i Općinskog državnog odvjetništva na mjestu događaja prometne nesreće obavljen je očevid. Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo, oko 22.55 sati, na južnoj kolničkoj traci autoceste A3, u blizini Nove Gradiške.

Osobnim automobilom francuskih nacionalnih registracijskih oznaka, upravljao je 40-godišnjak (državljanin Republike Turske), koji prilikom vožnje nije držao dovoljan razmak kada se kreće iza drugog vozila, te je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u stražnji dio poluprikolice teretnog automobila (austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 62-godišnjak (državljanin Republike Turske).

U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale dvije putnice (43-godišnja državljanka Republike Turske i 19-godišnja državljanka Republike Francuske) iz osobnog automobila, dok su još dvoje putnika (18-godišnjakinja i 15-godišnjak, oboje državljani Republike Francuske) iz istog automobila teško ozlijeđeni, te nakon pružene liječničke pomoći iz bolnice u Novoj Gradiški prevezeni na daljnje liječenje u KBC Osijek. Ozlijeđeni vozač osobnog automobila je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Osim policijskih službenika koji su na mjestu događaja osiguravali protočnost prometa prometnim i zaustavnim trakom južne kolničke trake, bili su angažirani pripadnici HMP i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, koji su pomogli prilikom izvlačenja ozlijeđenih i smrtno stradalih osoba iz automobila, kao i druge službe koje su obavljale poslove u nadležnosti svoga rada.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad te će po dovršetku liječenja protiv 40-godišnjeg vozača osobnog automobila dostaviti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

image

Prometna nesreća kod Nove Gradiške

Policijska uprava brodsko-posavska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:25