TORCIDAŠI IZA REŠETAKA

Odbijene žalbe navijačima Hajduka koji su se sukobili s policijom na autoputu, ostaju u pritvoru!

U grupi pritvorenika kojima su odbijene žalbe nalazi se i novinar i suvlasnik Dalmatinskoga portala Mate Prlić

Privođenje uhićenih

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Velikoj Gorici redom je odbilo sve žalbe prve skupine od 11 navijača Hajdukakoji su se žalili na istražni zatvor. Pripadnici Torcide pritvoreni su zbog nereda u blizini benzinske pumpe kod Donjeg Desinca, 21. svibnja, nakon odigranog posljednjeg kola hrvatskoga nogometnoga prvenstva između Dinama i Hajduka. Među njima je i žalba novinara i suvlasnika Dalmatinskoga portala Mate Prlića.

Danas je, kako neslužbeno doznajemo, održano nekoliko sjednica Izvanraspravnoga vijeća velikogoričkoga Županijskoga suda povodom žalbi ostalih uhićenih navijača, no postoji velika izvjesnost da će odluke biti identične i za ostale navijače.

Naime, 42 uhićena navijača državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je podijelilo u četiri zasebna spisa, u kojemu se u svakom nalazilo desetak osumnjičenika. Suci istrage su tako u zasebnih spisima donosili odluke o pritvaranju, a identično je tako Izvanraspravno vijeće donosilo odluke o žalbama.

Kao i na ročištu kod istražnoga suca, branitelji su i u žalbama upirali na nedovoljno razjašnjene individualne inkriminirane radnje pojedinoga okrivljenika, odnosno na postojanje ili nepostojanje dokaza koji bi inkriminirali pojedine okrivljenike. No sud je zaključio da takvi argumenti ne stoje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2023 10:05