RUBRIKA 'ČITULJE'

Odbjegli Arkanov mafijaš platio 1000 eura u sjećanje na raskomadanog kuma

U hrvatskom MUP-u kažu da u suradnji sa Srbijom istražuju tko je likvidirao Cvetka Simića

BEOGRAD, ZAGREB - “Cveki. Duga godina i svaka sljedeća prekratka za zaborav” Luka Bojović. Na pola stranice u rubrici “čitulje” odbjegli Luka Bojović, bivši Arkanov “Tigar”, prisjetio se svog kuma i prijatelja Cvetka Simića , čije je raskomadano tijelo nađeno 8. ožujka prošle godine u jarunskom jezeru.

Tko je donio fotografiju

“Čitulju” je Bojović platio oko 1000 eura i nije poznato tko je u njegovo ime dao plaćeni oglas, a u oglasnom odjelu Večernjih novosti nisu željeli otkriti novinarima tko je platio oglas i donio Simićevu fotografiju. Oglas je objavljen na dan njegova nestanka, a prestpostavlja se da je Simić likvidiran između u noći sa 17. na 18. veljače prošle godine nakon što je u Zagreb stigao na sastanak.

Posljednji put je viđen kod benzinske crpke u Adžijinoj ulici. Na nasipu u Savskoj Opatovini 18. veljače je nađen spaljeni Mercedes njemačkih oznaka za koji se ustanovilo da ga je koristio Simić, a obezglavljeno tijelo otkrio je veslač 8. ožujka. DNK vještačenjem nedvojbeno je utvrđeno da je Simić boravio u stanu Marija Sove na Laništu, u kojem su se skrivala i dvojica pripadnika “zemunskog klana” Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Lažne isprave

Prema nekim informacijama, upravo je Simić Kaliniću i Simoviću osiguravao smještaj u Zagrebu i lažne isprave, a policija je opovrgnula tvrdnje da je Simić bio suradnik hrvatskih sigurnosnih službi. Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a, jučer nam je rekao da se u suradnji sa srbijanskom policijom i Interpolom i dalje intenzivno istražuje tko je likvidirao Simića.

Prema nekim spekulacijama, upravo bi L. Bojović, koji je nakon uhićenja Kalinića i Simovića pobjegao iz Srbije, mogao biti naručitelj zbog toga jer je posumnjao da ga je Simić izdao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:22