IZNIO OBRANU

ODBJEGLI BANKAR NA ISPITIVANJU PRIZNAO DA JE UZEO NOVAC IZ SEFA, OTKRIO JE I ŠTO JE S NJIM UČINIO Isti vikend Vrliku napustila je i njegova partnerica

 CROPIX

Bivši šef vrličke poslovnice OTP banke Srđan Djaković (59) iznio je tijekom poslijepodneva obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija. Kako prenosi Dnevnik.hr, vrličkom bankaru u utorak navečer određeno je mjesec dana istražnog zatvora i to zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Bio je u pratnji svog odvjetnika Joška Čeha. Priznao je djelo i rekao da je uzeo novac iz banke, odnio ga u BiH te tamo vratio dugove.

Djaković je prošli petak natrpao novac u ruksak i prešao granicu. Isti vikend Vrliku je napustila i njegova partnerica. Posljednji njegov signal mobitela policija je locirala u srijedu u okolici Sarajeva, točnije u Goraždu. Gdje se skrivao cijelo vrijeme i kako se vratio u Hrvatsku tek se treba utvrditi.

U kuloarima se moglo čuti kako mu je u bijegu pomagao stanoviti general Lija, međutim, ime tog čovjeka Djaković policiji nije spomenuo već je samo dao do znanja da su ga ljudi u “Sarajevu kod kojih je odsjeo jako dobro primili počevši od izvjesnog Peđe”, piše Slobodna Dalmacija.

'Čistio' račune štediša

Kako je već pisao Jutarnji list, Djaković je godinama "čistio" račune štediša u ekspozituri u kojoj je bio šef i koja je imala još samo jednu zaposlenicu. Iako je i prije bilo sumnji da “obrće” novac s tuđih računa, Djaković je, navodno, kad bi netko od štediša to primijetio, odmah namirivao štetu i smirivao situaciju.

U međuvremenu se ustanovilo da je Djaković koristio činjenicu da je kao voditelj male ekspoziture OTP banke imao pod nadzorom račune klijenata. Kad je shvatio da bi se zatvaranjem poslovnice i prvom reklamacijom klijenta razotkrila njegova kriminalna rabota odlučio je pokupiti novac i pobjeći iz Hrvatske.

Kako doznaje Jutarnji, društvo u kojem se kretao od bijega nakon petka 8. studenog u BiH uglavnom su bile osobe iz krim miljea, a s tolikom količinom novca nije mu bilo ni sigurno ostati jer bi vrlo brzo shvatio da je i sam lovina, ali ne samo od strane pravosuđa.

To je kako doznajemo bio razlog zbog kojeg se odlučio predati i vratiti u grad podno Marjana, jer je shvatio da će mu ipak biti sigurnije iza rešetaka bez novca, nego na slobodi sa stotinama tisuća eura za koje je cijela zemlja znala da ih ima.

Enigma

Sada za policiju i banku ostaje enigma gdje je točno završio novac, ali sasvim je izvjesno da će ga teretiti za navedeni iznos, a njega neće moći ni približno nadoknaditi ako ne vrati novac pa i da rasproda svu imovinu koju posjeduje.

Osim obiteljske kuće u Vrlici Djaković, koji još iz osnovne škole nosi i nadimak Zec, u svom vlasništvu ima i stan u Splitu pa se ne otklanja mogućnost da je noć uoči predaje proveo u tom splitskom stanu, a u kojem, kako doznajemo, žive članovi njegove uže obitelji.

- Nemam komentara. Ostavite me na miru – rekao nam je u telefonskom razgovoru ženski glas, član obitelji Djaković.

Njihovi susjedi, pak, nisu nam znali reći jesu li u zgradi unazad nekog vremena vidjeli odbjeglog bankara s naslovnica, ali su zato uočili, kažu nam, u nekoliko navrata policiju na parkiralištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 00:11