POZLILO MU U BRUXELLESU

ODGOĐEN POČETAK SUĐENJA U SLUČAJU ZOOFILA IZ EUROPSKOG PARLAMENTA Optuženi se ispričao zbog bolesti, suđenje bi moglo biti zatvoreno za javnost

Ilustrativna fotografija
 Ilustracija/CROPIX

Danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu trebalo početi suđenje protiv zagrebačkog poduzetnika I. I. (41) optuženog za zoofiliju, seksualno uznemiravanje svoja dva psa.

U slučaju I. I. koji je djelatnik u Europskom parlamentu u Bruxellesu, a koji je optužen za općenje s dva svoja rodezijska goniča, rasprava na suđenju u srijedu je odgođena jer se okrivljeni I. I. putem svojega odvjetnika ispričao zdravstvenim stanjem.

Jedan od njegovih odvjetnika, Boris Vinčić, danas je sutkinji Renati Pražetini na Općinskom kaznenom sudu u zagrebu donio dokumentaciju na francuskom jeziku prema kojoj je njegovoj stranci jučer u Bruxellesu pozlilo.

Drugi odjetnik I.I.-ja Krešimir Krsnik zatražio je od sutkinje da postupak zatvori za javnost zbog specifičnih detalja i optužbi te se pozvao na praksu Europskog suda za ljudska prava u slučaju Roberta Peše protiv Republike Hrvatske.

Sutkinja je odgodila raspravu, a odluku o zatvaranju suđenja za javnost donijet će naknadno.

Podignuta optužnica tereti I. I. da je od 2009. do rujna 2015. na različitim adresama po Hrvatskoj, s ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese bespotrebnu bol i patnju, seksualno općio sa svojom kujom kojoj je ustezao vodu i hranu te kod nje proizvodio reflekse kako bi ona dozvoljavala fizičko maltretiranje. Za mučenje i zlostavljanje svoja dva psa, zagrebačko tužiteljstvo traži godinu zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:14