ŽUPANIJSKI SUD U OSIJEKU

ODGOĐENO PRIPREMNO ROČIŠTE U AFERI SMS Odvjetniku optuženog Franje Varge pozlilo neposredno prije početka rasprave, prebačen je u bolnicu

 
Franjo Varga
 Vlado Kos / CROPIX

Pripremno ročište u aferi SMS koje je trebalo biti održano u utorak u Županijskom sudu u Osijeku odgođeno je jer je nekoliko minuta prije početka rasprave pozlilo Mariju Poljaku, odvjetniku optuženog Franje Varge.

Dogodilo se to u obližnjem kafiću, a prema riječima Krešimira Vilajtovića, branitelja drugooptuženog Blaža Curića, Poljak je vozilom hitne pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. S obzirom na to, nije bilo uvjeta za održavanje pripremnog ročišta, koje je odgođeno do daljenjega.

Vilajtvoić je rekao i kako je još 26. veljače podnio zahtjev za prebacivanje nadležnosti u ovom predmetu na Županijski sud u Zagrebu, ali je, prema njegovim riječima, Osječki sud tek danas odlučio da će taj njegov zahtjev proslijediti na odluku Vrhovnom sudu.

Stoga je još uvijek neizvjesno kada će i gdje biti novo pripremno ročište u ovom slučaju.

Osijek, 110619. 
Na Zupanijskom sudu u Osijeku odgodjeno je pripremno rociste za aferu SMS.
 Na fotografiji: Franjo Varga.
 Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Franjo Varga

Na naš upit o tome što je s drugim predmetom u kojem su za presretanje poruka osuminjičeni Varga, Curić te braća Milijan i Jozo Brkić, Vilajtović je rekao da o tome ne može govoriti jer je postupak tajan.

Osijek, 110619. 
Na Zupanijskom sudu u Osijeku odgodjeno je pripremno rociste za aferu SMS.
Na fotografiji: Sven Miskovic. 
 Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX
Sven Mišković

Tako nismo doznali ni je li itko od osumnjičenih u tom slučaju ispitan od strane općinskog državnog odvjetništva u Osijek koje vodi istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:44