OPTUŽEN ZA MALVERZACIJE

ODGOĐENO SUĐENJE ŽUŽIĆEVOM SURADNIKU Nedolazak na sud opravdao SMS porukom o bolesti

Zagreb, 020414.USKOK, Gajeva.U svojstvu osumnjicenika u USKOK u Gajevoj privedena je sisacko-moslavacka zupanica Marina Lovric Merzel koja je sinoc uhicena u Sisku.Uz Merzel privedene su jos dvije osobe, Silvijo Kobescak i Bernard Popec. Na fotografiji: Silvijo Kobescak.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

SISAK - Na Županijskom sudu u Sisku u utorak je trebalo početi suđenje Silviju Kobeščaku (36), nekadašnjem bliskom suradniku velikogoruičkom tajkunu Željku Žužiću, bivšem direktoru tvrtke I.G.M. Turopolje i predsjedniku Nadzornog odbora Cesta Sisak, zbog više kaznenih djela zloporabe položaja položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene isprave. No, optuženi se nije pojavio pred vijećem Županijskog suda u Sisku, nego je svojoj odvjetnici poslao SMS poruku da je bolestan, pa je rasprava morala biti odgođena.

Županijska državna odvjetnica Jadranka Huskić zatražila je Kobešćakovo privođenje na sud od strane policije, jer se on nije pojavio niti na pripremnom ročištu, a navodnu bolest nije nikad opravdao medicinskom dokumentacijom. Tomu se usprotivila Kobeščakova braniteljica Irena Periček, obavezujući se da će za dostaviti medicinsku dokumentaciju. Sutkinja Melita Avedić odlučila kako je dokumentaciju o bolesti nužno dostaviti za tjedan dana, a u protivnom će optuženi biti priveden od strane policije na ročište početkom prosinca.

Silvio Kobeščak je osumnjičen da je tijekom 2011. i 2012. godine s računa I.G.M. Turopolje podignuo1.323.000 kuna za koje nije imao pokriće u dokumentaciji, zatim da je falsificirao odluku Agencije za upravljanje državnom imovinom kako bio ostvario pravo služnosti državnim zemljištem za eksploataciju pijeska i šljunka. Također je izradio neistinite izjave vlasnika sedam nekretnina, krivotvoreći njihove potpise, kako bi mogao raspolagati i koristiti njihove nekretnine, a sumnjiči se i da je falsificiranim dokumentima sklopio ugovor o kupoprodaji naftnih derivata za isporuku cestograđevnog bitumena, obavezujući Ceste Sisak za kupnju 6.500 tona bitumena od jedne tvrtke iz Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 17:29