NEMILI DOGAĐAJ U RIJECI

'ODJEDNOM SAM ČULA DA JE NEŠTO TRESNULO, A ONDA SAM VIDJELA MUŽA KAKO LEŽI...' Kako je stara susjedska prepirka prerasla u obračun s razbijenom glavom

Ilustracija
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Nakon svega se osjećam nezaštićenim. Prošao sam i Domovinski rat, no 23 godine kasnije strahujem što bi mi se moglo dogoditi na vlastitom kućnom pragu - konstatira 64-godišnji D. T., vojni invalid Domovinskog rata koji navodi da ga je proteklog vikenda u zgradi u kojoj stanuje, u Ulici Bosiljke Rakić u Rijeci, bezrazložno fizički napao 26 godina mlađi susjed, udarajući ga šakom i nogom, piše Novi list.

Vozilom Hitne pomoći prevezen je u bolnicu, gdje je utvrđeno da je zadobio prijelom vrška nosa i kontuziju natkoljenice.

Po tvrdnjama 64-godišnjaka, ovaj eksces samo je kulminacija dugogodišnjih nesuglasica i problema koje njegova obitelj ima s čovjekom s kojim se sučelio. Objašnjava da je napadnut u subotu navečer, nešto poslije 22 sata, u trenucima kada se sa suprugom vraćao kući s proslave rođendana na Trsatu.

- Moja supruga je susjedu V. S. skrenula pažnju na probleme vezane za dvorište, pa su se njegova partnerica i moja supruga oko toga malo porječkale. Malo kasnije on me fizički napao na uglu, na produžetku (mostiću), što vodi do našeg stana na prvom katu, dok on živi u prizemlju zgrade. Odjednom me počeo udarati rukom i nogom, pao sam na pod - prisjeća se 64-godišnjak, koji će nakon svega dio noći na nedjelju, sve do 2.30 sati ujutro, provesti na pregledima na bolničkom Hitnom traktu.

- Taj susjed, mnogo mlađi od mog muža, srušio ga je na tom 'mostiću'. 'Jesi li ti normalan?', pitala sam susjeda, kojeg sam zgrabila kako ne bi još više naudio suprugu. Muž je ostao bez svijesti pola minute, polijevala sam ga vodom, a onda sam pozvala Hitnu pomoć - prisjeća se supruga napadnutog.

Navodi kako se nemio događaj zbio nakon što se nekoliko sati ranije, u subotu poslijepodne, kada su odlazili iz kuće, ponovo pojavio problem vezan za njihovu klupu, koju je susjed V. S. iz zajedničkog dvorišta iznio na ulicu. Vratila je klupu natrag u dvorište, a navečer, kada su se vraćali s rođendana, prigovorila je susjedu zašto iznosi njihovu klupu na ulicu. Pritom je izašla i njegova žena. Njih dvije su se porječkale, ali su se onda obje povukle u svoje stanove.

- Odjednom sam čula da je nešto tresnulo... Koju sekundu kasnije vidjela sam da muž leži na 'mostiću' - prisjeća se supruga D. T.

Policija je izvijestila da obojici glavnih aktera događaja na riječkom Bulevardu slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2022 04:13