StoryEditor
TRAGEDIJA

ODRASTANJE UZ NASILJE I DROGU Susjedi upiru prstom u Filipove roditelje: 'Znate li zbog čega je Ante jednom bio priveden na policiju? Strašno'

 
Filip Zavadlav

- To vam je uvik bio neki nered - tako obiteljske odnose u obitelji Zavadlav opisuje jedan od stanovnika Lučićeve ulice na splitskim Skalicama, upućen u problematiku obitelji čiji je sin Filip u subotu popodne ubio trojicu mladića.

Potvrđuje nam to još nekoliko sugovornika, ali svi s kojima smo razgovarali žele sačuvati anonimnost jer ih je, kažu, strah mogućih posljedica. Kako nam je pak neslužbeno potvrđeno, Etel Zavadlav, Filipova majka, još je 2008. godine Filipa i njegova brata tako istukla da su dječaci pobjegli u policiju, zbog čega je majka kažnjena zatvorom. Međutim, tvrde naši sugovornici, to nije bio jedini slučaj kada je u njihovu stanu na 1. katu intervenirala policija.

Vika i tuča

- U toj je obitelji često bilo problema i često je dolazila policija. Čule su se glasne svađe, kako među roditeljima Filipa i njegovo braće, tako i između djece i roditelja. Filipov brat Stanislav upao je u probleme s drogom. Jednog od braće bili su i izdvojili iz obitelji, on je u Zadru završio srednju školu, a nakon toga se vratio u Split i tada su počeli problemi s drogom.

Ne mogu ništa reći ružno o Filipu i njegovoj braći. Uvijek kad bismo ih sreli bili su pristojni, pitali bi treba li nam što - kaže jedna naša sugovornica. Drugi stanar Skalica smatra da su “najveći krivci Filipovi roditelji jer da su dječaci odrastali u normalnoj obitelji, to se sigurno ne bi dogodilo”.

 

- Jednom je Ante, Filipov otac, priveden u policiju nakon što je htio izbaciti djevojku koju je u stan doveo jedan od sinova, a i on i Etel su se svađali jer on nije dozvoljavao da se proda stan, s tim da je on bio vlasnik dvije trećine stana, a ona jedne. Znam da se jedan od sinova priklonio majci pa je i to bio razlog sukoba - kažu Skaličani.

Htio se maknuti

Naše sugovornike prenerazilo je trostruko ubojstvo te kažu da su prvo bili u nevjerici i nitko nije pomišljao na to da je Filip glavni i odgovorni za likvidacije. Jer, on se, govorio im je, odselio iz obitelji s namjerom da se makne od obiteljskih problema. Naši sugovornici kažu da su posebno u dvorištu viđali njima nepoznate mladiće, da je Stanislav jednom prilikom razbio ulazna vrata jer nije imao ključ pa ih nakon toga više nisu ni zaključavali. Neki nam pak kažu kako su, upravo znajući da bi moglo biti problema, održavali koliko-toliko dobre odnose sa Zavadlavima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 05:17