MJESEC DANA ZATVORA

Određen istražni zatvor 37-godišnjaku koji je zapalio BMW osječke sutkinje

‘Postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno ili počiniti teže kazneno djelo‘

Privođenje osumnjičenog za podmetanje požara

 Borna Jaksic/Cropix

Zbog opasnosti od ponavljanja djela, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je jednomjesečni istražni zatvor 37-godišnjem O. D. kojeg se sumnjiči da je na Uskrs zapalio automobil sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić Kovač. Prihvaćen je tako zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku, temeljem kaznene prijave PU osječko-baranjske za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

‘‘Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 37-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo 9. travnja 2023. između 05,00 i 06,00 sati, u Osijeku, iako svjestan da podmetanjem požara može izazvati opasnost za tuđu imovinu i živote stanara na navedenoj adresi, odnosno da je prišao vozilu marke BMW X6 i ispod njega bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom.

Osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja, a požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 37-godišnjaka jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo,‘‘ priopćili su iz ODO-a u Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:34