SUTKINJA ODLUČILA

Određen istražni zatvor bivšoj rektorici Dijani Vican i poduzetniku Anti Stanišiću

Odvjetnik Dijane Vican, Veljko Miljević, rekao je pri izlasku sa suda da je nezadovoljan odlukom sutkinje istrage

Dovođenje osumnjičenih na ispitivanje 

 Nera Simic/Cropix

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor i bivšoj rektorici zadarskog Sveučilišta Dijani Vican i građevinskom poduzetniku Anti Stanišiću koji su osumnjičeni u najnovijoj istrazi otvorenoj protiv bivše državne tajnice Josipe Pleslić (ex Rimac).

Sutkinja istrage pozitivno je ocijenila prijedlog USKOKA koji je tražio da se istražni zatvor protiv oboje osumnjičenika odredi zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Kako se doznaje na zagrebačkom Županijskom sudu, istražni zatvor određen je protiv Stanišića zbog opasnosti od utjecaja na desetak svjedoka, a protiv bivše rektorice zbog opasnosti utjecaja na šest svjedoka te bi njih dvoje nakon što USKOK ispita svjedoke trebali biti pušteni na slobodu.

Odvjetnik Dijane Vican, Veljko Miljević, rekao je pri izlasku sa suda da je nezadovoljan odlukom sutkinje istrage jer smatra da sva djela koja USKOK inkriminira njegovoj branjenici datiraju iz 2019. i 2020. godine, dakle prije više od tri godine, te da je htjela utjecati na svjedoke imala dovoljno vremena da to napravi, zbog čega smatra da nikakva opasnost od utjecaja na svjedoke nije postojala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:57