TRAGEDIJA NA ZABAVI

Određen istražni zatvor maloljetniku (17) koji je najboljeg prijatelja (16) udario u prsa, nakon čega je on umro

Narednih 30 dana u zatvoru će provesti kako ne bi ponovio kaznenog djelo te utjecao na svjedoke

U mjestu Kostanjevec Riječki u Koprivničko-križevačkoj županiji smrtno je stradao šesnaestogodišnji dječak

 Željko Hajdinjak/Cropix; Privatna arhiva

Na bjelovarskom Županijskom sudu maloprije je završilo ročište na kojem je 17-godišnjaku koji je godinu dana mlađeg prijatelja udario u prsa i nanio mu smrtonosnu ozljedu određeno mjesec dana istražnog zatvora.

Narednih 30 dana u zatvoru će provesti kako ne bi ponovio kaznenog djelo, te utjecao na svjedoke, a na ovu odluku njegov branitelj se može žaliti. Podsjećamo, riječ je o tragediji koja se dogodila u subotu navečer u prostoru koji se iznajmljuje za privatne zabave u Kostanjevcu Riječkom nedaleko od Križevaca, gdje se okupilo društvo koje je slavilo punoljetnost njihove prijateljice.

Društvo mladih, njih pedesetak, u subotu se navečer okupilo u prostoru koji se iznajmljuje za privatne zabave, u istom objektu gdje se u gornjem dijelu, uz glavnu cestu od Varaždina prema Križevcima. Dvojica prijatelja su prije odlaska na rođendansko slavlje sjeli u Joker popiti kavu.

- Bili su redovni gosti, dobri dečki s kojima baš nikad nije bilo problema. Njih su dvojica, najboljih prijatelja, ušli u neku prepirku tu vani kod tobogana. Nisu se tukli, bili glasni, nije bilo drame. Stariji dječak u jednom je trenutku udario mlađeg u predjelu prsa, no on nije reagirao, činio se dobro. Nakon 15-ak sekundi se srušio i brzo je pozvana Hitna pomoć koja je mladića pokušala oživjeti, ali bezuspješno - ispričao je vlasnik.

Mladić koji ga je udario, njegov prijatelj, je uhićen. Bio je pod utjecajem alkohola. PU koprivničko-križevačka u ponedjeljak je priopćila da su policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti" te je protiv osumnjičenog maloljetnika podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:31