POKUŠAO SAMOUBOJSTVO

Određen istražni zatvor osumnjičenom za ubojstvo djevojke hladnim oružjem u Našicama

Utvrđena je osnovana sumnja da je 24-godišnjak počinio sva bitna obilježja kaznenog djela teškog ubojstva

Policijski očevid mjesta gdje se odvila tragedija.

 Marko Mrkonjic/Cropix

Sudac istrage osječkog Županijskog suda u srijedu je odredio istražni zatvor 24-godišnjaku osumnjičenom da je 21. svibnja u Našicama ubio 20-godišnju bivšu djevojku, a kako je nakon zločina pokušao samoubojstvo pri čemu je teško ozlijeđen, liječenje će nastaviti u zatvorskoj bolnici.

Tužiteljstvo mladića tereti za teško ubojstvo navodeći da je žrtvu usmrtio hladnim oružjem i nakon toga pokušao samoubojstvo skokom s nadvožnjaka pri čemu je zadobio brojne ozljede.

Na ročištu, provedenom u odsutnosti okrivljenika koji je trenutno nepokretan i na bolničkom liječenju, utvrđena je osnovana sumnja da je 24-godišnjak počinio sva bitna obilježja kaznenog djela teškog ubojstva na štetu bivše djevojke, a što proizlazi iz dokaza koji su dostavljeni sudu, priopćio je glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

"Utvrđeno je postojanje posebnog uvjeta za određivanje istražnog zatvora, zbog bojazni od utjecaja na nekoliko svjedoka, koji imaju saznanja o namjerama okrivljenika prema žrtvi, dok se isti ne ispitaju", stoji u priopćenju.

Dodaju da je istražni zatvor određen i jer je utvrđena "bojazan od ponavljanja istog kaznenog djela prema drugim osobama" kojima je osumnjičenik "izrekao ozbiljnu prijetnju".

Protiv 24-godišnjaka je osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu, a po nalogu suda bit će premješten u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu radi daljnjeg liječenja, navode na osječkom Županijskom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2023 15:05