ODLUKA JE DONESENA

ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR ZA SVIH 15 UHIĆENIH U VELIKOJ POLICIJSKOJ AKCIJI! Svi će u pritvoru provesti barem mjesec dana

Dovođenje osumnjičenih
 Boris Kovačev / Marko Todorov / Hanza Media

Sudac istrage na Županijskom sudu u Zagrebu odredio je istražni zatvor za svih 15-ero osumnjičenih, predvođenih Đorđom Vuletićem i Tomislavom Sabljom.

Sudac je svima odredio mjesec dana istražnog zatvora. Među njima je još nekoliko starih znanaca policije, a od 15 osumnjičenih samo je jedna žena.

Sumnja se da su krijumčarenjem i preprodajom marihuane ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 11 milijuna eura, a koje su međusobno podijelili, sukladno svojim ulogama i dogovoru.

Tijekom zajedničke akcije Pnuskoka i Uskoka u petak je uhićeno ukupno 20 osumnjičenika, njih 10 u Zagrebu, u Splitu šest, na Rabu dva i isto toliko na Korčuli.

Njih dvadesetoro se sumnjiči i za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, teške tjelesne ozljede u pokušaju, prikrivanja i protupravne naplate u sastavu zločinačkog udruženja, ali i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Riječ je o trojici 37-godišnjaka, trojici 41-godišnjaka, dvojici 43-godišnjaka, jednoj 43-godišnjakinji, 35-godišnjaku, 57-godišnjaku, 38-godišnjaku, 45-godišnjaku, 40-godišnjaku, 59-godišnjaku, 39-godišnjaku, 47-godišnjaku, 26-godišnjaku, 33-godišnjaku i 31-godišnjaku.

Svi su hrvatski državljani, a jedan od okrivljenih, pored hrvatskog, ima i bosanskohercegovačko državljanstvo, precizirao je Uskok.

Osnovano se sumnja da su 37-godišnjak i 35-godišnjak od rujna 2016. do svibnja 2019. u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Albaniji radi stjecanja značajne nepripadne materijalne dobiti kontinuiranom kupovinom i daljnjom prodajom većih količina droge, povezali u zajedničko djelovanje osam osumnjičenika. Oni su povezani radi nabavke, prijevoza, prijenosa i preprodaje većih količina marihuane i kokaina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:20