SLUČAJ POGODOVANJA

Održano prvo ročište protiv osječkih sudaca koje je navodno podmitio Mamić, propao je prvi manevar jedne od optuženih

U postupku su optuženi i sam Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, poduzetnik Drago Tadić, te Vekićeva prijateljica Nataša Sekulić

Darko Krušlin, Zvonko Vekić, Drago Tadić i Zdravko Mamić

 Cropix/Vesna Veselić/

Prvo ročište optužnoga vijeća održano je u ponedjeljak u postupku povodom Uskokovih optužbi za podmićivanje sudaca Županijskoga suda u Osijeku u postupku protiv u međuvremenu odbjegloga Zdravka Mamića.

Podsjetimo, nakon što je na kraju postupka za izvlačenje novca iz Dinama Mamić ipak bio osuđen, prijavio je iz BiH (gdje se nalazi već 4 godine) kako je tijekom suđenja u Osijeku sucu Zvonku Vekiću i sucu Anti Kvesiću platio skoro pola milijuna eura u zamjenu za pogodovanje. Vekića je k tome, tvrdio je Mamić, vodio na izlet u Dubai i slično, a sucu Darku Krušlinu poklonio je skupocjeni sat.

U postupku su, osim trojice sudaca, optuženi i sam Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, poduzetnik Drago Tadić, te Vekićeva prijateljica Nataša Sekulić.

Na današnjemu ročištu, koje je zatvoreno za javnost, obrana Nataše Sekulić zatražila je izdvajanje određenih Uskokovih dokaza koje je smatrala nezakonito prikupljenim.

Optužno vijeće ju je odbilo te će se Sekulić na tu odluku žaliti visokom kaznenom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 03:12