AFERA SREBRNJAK

Odvjetnik Stavljenić-Rukavine: ‘Pala je i snažno udarila glavom. Ispitivanje? Aktivno se branila‘

Odvjetnik Ane Stavljenić-Rukavine Bojan Šupuković rekao je kako nema novih informacija o zdravstvenom stanju svoje branjenice
Ana Stavljenić-Rukavina
 Nera Simic/Cropix

Odvjetnik Ane Stavljenić-Rukavine Bojan Šupuković rekao je u četvrtak Jutarnjem listu kako nema novih informacija o zdravstvenom stanju svoje branjenice.

- Koliko znam, pala je i snažno udarila glavom, ali to su sve informacije koje imam. Nakon što je izašla iz bolnice, nismo se čuli - dodao je Šupuković.

Stavljenić-Rukavina, koja je u srijedu uhićena u sklopu afere Srebrnjak u četvrtak je pronađena onesviještena u svojem stanu. Stavljenić-Rukavina potom je prebačena u bolnicu gdje joj je zdravstveno stanje stabilizirano. Nakon toga je puštena kući.

Šupuković kaže kako je Ana Stavljenić-Rukavina ispitana u Općinskom državnom odvjetništvu koje joj na teret stavlja kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

- Ona je vrlo aktivno iznosila svoju obranu, porekla je sve što joj se stavlja na teret i općinsko državno odvjetništvo za nju nije tražilo pritvor. Vidim da se po medijima piše da je to vezano za njezine godine. Da, točno je da postoji odredba prema kojoj se istražni zatvor rijetko traži za okrivljenike iznad 70 godina. Ali, ne znam je li ta odredba primijenjena u ovom slučaju. Kako bilo, moja branjenica aktivno će surađivati s istražiteljima i aktivno se braniti. Vidio sam dijelove prijave koja je podnesena protiv nje, a koji se odnose na njezine posredovanje ili pogodovanje u imenovanju novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i mogu reći da mi sve to izgleda vrlo nelogično. To je i ona sama rekla pred istražiteljima, porekavši sva djela koja joj se stavljaju na teret - dodao je Šupuković.

U aferi Srebrnjak Stavljenić-Rukavinu se tereti da je upravo kao šefica Upravnog vijeća dječje bolnice Srebrnjak zajedno s Andrejom Šulentić, šeficom stručne službe gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, nakon smjene Bore Nogala zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice.

Stavljenić-Rukavinu i Šulentić se, kako je u četvrtak objavio USKOK, sumnjiči da su u razdoblju od siječnja do kraja lipnja prošle godine, po zahtjevu sada pokojnog gradonačelnika, poduzele radnje kako bi osigurale da za ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak bude izabrana osoba koju je on odabrao i prije zaprimanja svih prijava na raspisanom natječaju.

Nadalje, prvoosumnjičena je, prije završetka natječaja, a po zahtjevu sada pokojnog gradonačelnika, zatražila od odabranog kandidata za povuče svoju kandidaturu, s obzirom na to da je gradonačelnik odlučio da ipak želi drugog kandidata na čelu dječje bolnice Srebrnjak.

Prvoosumnjičena je poduzimala radnje kako bi novoodabranog kandidata pripremila za razgovor, a prema nalogu sada pokojnog gradonačelnika, obje su od ostalih članova tijela zatražile da glasaju za odabranog kandidata te je on i izabran, ostvarujući tako sva prava na rad i iz rada tog mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:44