VISOKI RIZIK

ODVJETNIK TROSTRUKOG SPLITSKOG UBOJICE BRANKO ŠERIĆ 'Istragu protiv Zavadlava ne bi trebalo voditi u Splitu!'

Ako bi se delegirao sud u Zagrebu, svjedoci bi se mogli ispitati i videolinkom, a istraga u Splitu je i visoki rizik za sigurnost F. Zavadlava
Filip Zavadlav (lijevo u krugu) i Branko Šerić (desno)
 CROPIX

I dok se iščekuje nalaz psihologijsko-psihijatrijskog vještačenja nad Filipom Zavadlavom (25) kojeg vještače u PB-u Vrapče, njegov branitelj, odvjetnik Branko Šerić zatražio je od Vrhovnog suda delegaciju mjesne nadležnosti, odnosno da istragu vodi neki drugi sud, a ne splitski.

Kao argumente kojima je potkrijepio svoj zahtjev Šerić navodi veliku uznemirenost koju je u Splitu prouzročilo trostruko ubojstvo za koje se tereti Zavadlav, činjenicu da se radi o teškom kaznenom djelu, zbog velikog medijskog interesa, ali i iz sigurnosnih razloga. Naime, Zavadlav je već dva dana nakon ubojstva prevezen u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagreb.

Protiv Filipa Zavadlava vodi se istraga zbog trostrukog ubojstva u Splitu počinjenog 11. siječnja ove godine, kada je iz automatske puške u Splitu smaknuo trojicu mladića: Juricu Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana. Prema verziji koju je Zavadlav iznio, motiv je zločina, ali ne u formi svoje obrane već kao najavu ubojstva, to što se prijetilo njemu i njegovu bratu Stanislavu zbog bratovih dugova za drogu, a navodno je planirao smaknuti još dvojicu mladića.

Zavadlav je, kako doznajemo, malo boljeg zdravstvenog stanja i u zatvorskoj je bolnici. Ako bi Vrhovni sud delegirao mjesnu nadležnost nekom drugom sudu, to bi vjerojatno bio zagrebački Županijski sud, a svjedoci iz Splita koje bi trebalo ispitati mogli bi biti ispitani i videolinkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:57