IZA REŠETAKA ZBOG MITA

Odvjetnik uhićen jer je pokušao podmititi sudskog savjetnika: Zna se koliko mu je ponudio

Tražio je od sudskog savjetnika ubrzanje postupka, a kao protuuslugu je ponudio 20 tisuća kuna
Ilustracija
 Damir Krajac/Cropix

Nakon što je sa 20 tisuća kuna pokušao podmititi sudskog savjetnika Općinskog suda u Rovinju kako bi ubrzao jedan sudski postupak, 52-godišnji istarski odvjetnik postao je predmetom istrage USKOK-a i porečke policije.

Sumnjiči ga se za davanje mita, a prema dosadašnjem tijeku istrage, otkriveno je da je od 25. siječnja do 3. veljače 2021. u Poreču u više navrata telefonski kontaktirao 37-godišnjeg sudskog savjetnika zaduženog za ovršni predmet u kojem odvjetnik, kao punomoćnik, zastupa ovrhovoditelja.

Tražio je pritom od sudskog savjetnika ubrzanje postupka, a kad su se i uživo susreli na njegovu inicijativu 3. veljače, odvjetnik je sudskom savjetniku ponovio zahtjev u kojem ga traži da unutar granica svojih ovlasti, njegov postupak okonča do kraja tekuće godine. Pritom mu je kao protuuslugu ponudio 20 tisuća kuna koje je djelatnik suda odbio te o svemu obavijestio organe progona pa je 17. veljače po odvjetnika došla policija.

- Obavili su hitne dokazne radnje te po dovršetku istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske, a USKOK-u kaznena prijava - kažu iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:55