STRAŠNA NESREĆA

OGLASILA SE UDOVICA PREMINULOG OSJEČKOG GLUMCA Zgrožena je činjenicom da nije podignuta optužnica protiv djevojke mladića koji je pregazio Bogdanovića

 
Sena Krupić
 Vlado Kos / CROPIX

- Prošlo je tri mjeseca otkako Aleksandra nema, a meni i Ianu Lavu je kao da je bilo jučer. Za nas je vrijeme stalo tog 21.12. - riječi su kojima Sena Krupić, supruga tragično preminulog osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića, opisuje stanje u kojem se nalaze ona i njihov trogodišnji sin.

Vijest o podizanju optužnice protiv Branislava Smiljanića (22), mladića koji je bez vozačke dozvole koju nikad nije ni imao, vozeći automobil kojeg mu je dala njegova djevojka M. S. (18) usmrtio omiljenog osječkog glumca, kod Sene je ipak donijela kakvo-takvo olakšanje, ali i nadu da će pravda na sudu biti zadovoljena, iako njoj i Ianu Lavu to neće vratiti njihova Acu.

- Očekujem od Državnog odvjetništva i Suda da na pravilan način primijene zakon i visinom kazne pošalju poruku da hrvatska država cijeni živote svojih građana, da najoštrije sankcioniraju nezamislivu bahatost i samovolju koja je odnijela Aleksandrov život i da pošalju oštru poruku svima koji ugrožavaju i uništavaju tuđe živote da će za svoju samovolju platiti visoku cijenu - poručila je Osječanka, koja se ne može pomiriti s činjenicom da optužnicom nije obuhvaćena i Smiljanićeva djevojka.

Ona je, naime, svom dečku dala ključeve automobila marke Kia Sorento u vlasništvu njezina oca iako je znala da Smiljanić nema vozačku dozvolu. Sjedila je na suvozačkom mjestu i Sena je očekivala da će optužnica i nju obuhvatiti za kazneno djelo nepružanja pomoći.

Osijek, 220219
Premijera tragedije Othello,  Williama Shakespearea u reziji Damira Zlatara Freya.
Na fotografiji: Aleksandar Bogdanovic.
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX
Aleksandar Bogdanović

No to se nije dogodilo, jer prema pravnom tumačenju, ona kao suvozačica nije imala moć zaustaviti automobil i pružiti pomoć unesrećenome.

- Iskreno, meni je činjenica da Državno odvjetništvo ne vidi odgovornost djevojke koja je počinitelju dala ključeve automobila razočaravajuća i neprihvatljiva. Bila je svjesna da nema vozačku dozvolu, da predstavlja ogromnu opasnost u prometu i time prešutno pristala na neizbježnu mogućnost da svojim postupcima uništi živote drugih sudionika u prometu - smatra Sena, koja je zato odlučila poduzeti privatne pravne korake.

- Djevojka je kao sudionik prometne nesreće propustila pozvati hitnu pomoć nakon nesreće i time propustila pružiti pomoć Aleksandru. Iz tog razloga smo Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku protiv nje podnijeli kaznenu prijavu za nepružanje pomoći i sudjelovanje u nepružanju pomoći. Vidjet ćemo hoće li to biti prihvaćeno - rekla je Sena Krupić, koja, dodaje, pokušava "ići dalje".

- Pokušavam sebi i sinu objasniti da Aleksandra stvarno više nema u našim životima. Najgore prolazi Ian Lav koji ne razumije koncept kraja i konačnosti s tatom, pa se svaki dan vraća na pitanje kad će tata doći i ne može shvatiti da ga više nikad nećemo vidjeti. On još uvijek misli da tata radi u nekoj nebeskoj velikoj predstavi i da će jednog dana doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:41