SKRIVENI NOVAC

Oglasio se DORH: Tražit će očitovanje od tužiteljice čiji je suprug sakrio Kovačevićeve milijune

Sasvim je izvjesno da će u tužiteljstvu, za koje je ovo izuzetno neugodna situacija, ispitati svoju kolegicu
Dragan Kovačević
 Zeljko Puhovski/Cropix

Ne navodeći njezin identitet Državno odvjetništvo (DORH) danas je izvijestilo će nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici Mireli Alerić Puklin za koju su mediji otkrili da joj je suprug za bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića sakrio "prljavi" novac.

"Po saznanju činjenica vezanih za postupanje Uskoka protiv supruga zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao okrivljenika u posljednjem proširenju istrage od 1. listopada 2020." DORH je zatražio očitovanje od zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika.

Daljnja odluka vezana za navedenu zamjenicu županijskog državnog odvjetnika će uslijediti po primitku tog očitovanja, kažu u DORH-u.

Iz DORH-a dodaju da se rad zamjenice županijskog državnog odvjetnika u kaznenom predmetu protiv petnaestorice okrivljenika u slučaju Agrokor ne može dovoditi u vezu s postupanjem USKOK-a prema njezinom suprugu kao okrivljeniku.

Sasvim je izvjesno da će u tužiteljstvu, za koje je ovo izuzetno neugodna situacija, ispitati svoju kolegicu o tome je li znala da njezin suprug dan uoči uhićenja bivšeg čelnog čovjeka JANAF-a skriva novac u garaži i podrumskim prostorijama u Adžijinoj ulici 22 koje je policija satima pretraživala u utorak i srijedu. Policija je 29. rujna tamo našla oko 4,5 milijuna u kunama, te raznoj deviznoj valuti, a u toj zgradi stanuju i Puklin i Kovačević, a Kovačevića tvrtka "Finkor" ima na toj adresi stan i garažu. Tužiteljstvo Puklina tereti da je znao kad je skrivao novac da on potječe od kaznenog djela.

- Zgrada ima tri ulaza, ali garaže i ostave imaju zajednički ulaz, a policajci su satima bili u zgradi. Čak su i zvonili susjedima i raspitivali se o tome kakav je Kovačević susjed, jesmo li ga viđali. Pregledavali su i portafone na ulazima - rekli su nam neki od stanara zgrade u Adžijinoj ulici. Stanari nam kažu kako u istoj zgradi nekoliko stanova ima i bivši šef zagrebačkog Holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, međutim rekli su kako su njega samo povremeno viđali jer on te stanove iznajmljuje pa bi ga obično viđali kad bi dolazio po najamninu.

Inače, Mirela Alerić Horvat je za zamjenicu županijske državne odvjetnice imenovana 10. siječnja 2013. godine na 35. sjednici Državnoodvjetničkog vijeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:03