NEOBIČAN INCIDENT

Ogulinac sam proveo istragu pa skoro i presudio ‘lopovu‘: Prislonio mu pištolj na čelo i zaprijetio ubojstvom

Prijetećim mu je glasom kazao: ‘Ubit ću te, provalio si mi u vikendicu!‘

Ilustracija

 Ronald Gorsic/cropix/Cropix

Općinski sud u Karlovcu je na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine zbog prijetnji ubojstvom nepravomoćno osudio Ivicu Ž. (54) s područja Ogulina. Neobičan incident se dogodio 19. travnja 2020. godine oko 19.50 sati, a vrlo konkretne prijetnje su upućene osobi za koju je okrivljeni smatrao da mu je provalio u vikendicu, Marinku C.

Okrivljeni je bio vrlo konkretan, uzeo je pištolj - revolver, prislonio ga Marinku na čelo i prijetećim mu glasom kazao: ‘Ubit ću te, provalio si mi u vikendicu!‘

Srećom, svoj naum nije ostvario. Ostalo je nepoznato je li žrtva ovoa kaznenog djela, Marinko C., doista počinitelj provale za koju ga "tereti" njegov poznanik Ivica, ili je on sam "proveo istragu" i sam zaključio da je "počinitelj" Marinko.

U svakom slučaju, sud je zaključio kako je ovakav čin prijetnje kod oštećenoga izazvao "osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život", čime je okrivljeni počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom.

Od osuđenog Ivice policije je oduzela pretragom pronađeni revolver sa streljivom te će on, po pravomoćnosti presude, biti uništen. Oštećeni Marinko upućen je da privatnom parnicom potražuje odštetu zbog straha koji mu je prouzročio Ivica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2022 10:42