IZBACILI ŠIŠAKOVIĆA VAN

OKRUTNI UBOJICA OPET DIVLJAO U SUDNICI Vrijeđao je sutkinju, radio grimase i glasno se smijao na izjave svjedoka: 'Sramota ste za hrvatsko pravosuđe'

Dario Šišaković / Arhiva
 Ranko Suvar / CROPIX

Dario Šišaković izbačen je iz sudnice Županijskog suda u Varaždinu gdje mu se sudi za teško ozlijeđivanje Roberta Matanića u Kaznionici Lepoglava, gdje su obojica služila zatvorske kazne zbog ubojstva.

Šišaković je nastavio s vrijeđanjem suda, inzistitanjem na izuzeću sutkinje Božice Mišak, radio grimase i glasno se smijao na izjave svjedoka.

- Učinili ste mi uslugu kako ne bih morao gledati i slušati vašu pristranost. Sramota ste za hrvatsko pravosuđe - izjavio je po izlasku iz sudnice Šišaković, koji je u Lepoglavi završio zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk s 40 uboda nožem.

Podsjetimo, Šišaković je izuzeće predsjednice sudskog vijeća, državnog odvjetnika i zamjenika, sudaca porotnika tražio još prekjučer kada su njegovi zahtjevi odbijeni.

- Svi suci su u sprezi s Kaznionicom u Lepoglavi i štite anarhiju u Kaznionici. Novinari su desna ruka Državnog odvjetništva, a koje ih je pozvalo na raspravu kako bi neistinito izvještavali i kako bi me se osudilo - dio je Šišakovićevog obraćanja sudu. - Uostalom, zašto bi oni mogli pratiti suđenje kad to nije ranije dozvoljeno Zdenku Jarošu, prijatelju Srđana Mlađana? - pitao je i zaključio Šišaković.

Svoje obraćanje je započeo povišenim tonom, upozoravajući sutkinju da je on "stranka u postupku i nemojte me ne doživljavati".

Sutkinja Božica Mišak upozorila ga je na ton, gotovo vikanje kojim joj se obratio i rekla da tako neće nastaviti suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 00:23