VATROGASCI U AKCIJI

Olujna bura u Splitu: Palo stablo i povuklo rasvjetni stup, oštećena tri automobila

Bura je diljem Dalmacije puhala s olujnim udarima, a podno Velebita i s orkanskim udarima
Arhiva
 Andreas Kancelar/Cropix

Uslijed jake bure, vatrogasci DVD-a Split u petak poslijepodne izašli su intervenciju zbog srušenog stabla u Starčevićevoj ulici, javlja Slobodna Dalmacija.

- Oko 18 sati dobili smo dojavu za Starčevićevu ulicu gdje je u dvorištu palo stablo i za sobom povuklo žicu rasvjetnog stupa koji je pak pao na parkirana vozila. Na tri osobna vozila evidentirana je tek manja materijalna šteta - kazali su nam dežurni vatrogasci koji srećom, nisu imali drugih intervencija do našeg javljanja.

Bura je diljem Dalmacije puhala s olujnim udarima, a podno Velebita i s orkanskim udarima. Meteorološka postaja Marjan oko 19 sati zabilježila je 13 stupnjeva Celzijevih i udare bure od 50 kilometara na sat.

Zbog jakog vjetra otkazane su trajektne linije Split - Vela Luka - Ubli s polaskom iz Splita u 17 sati, Sumartin - Makarska u 11 sati, a u prekidu su katamaranske linije Split - Hvar - V. Luka - Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Vis, te trajektna linija Trogir/Soline-Drvenik Mali-Drvenik Veli s polaskom u 19.30 sati, bez pristajanja u Drveniku Malom

Tijekom subote puhat će i dalje jaka bura, uz niže temperature, pa se primjereno odjenite. Slabljenje vjetra očekuje se u nedjelju ali i dalje uz niže temperature.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:54